avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... COVID-19 Concediu de odihna reportat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

COVID-19 Concediu de odihna reportat

Poate angajatorul să-și oblige salariații să efectueze concediul de odihnă reportat din anul anterior (2019) in situatia actuala de stare de urgenta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 8 Aprilie 2020
Nu va pot obliga dar va pot trimite in somaj/somaj tehnic, concedia...
Cantariti variantele si alegeti pe cea mai avantajoasa pentru dvs.
Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz.

Insa este mai buna varianta CO decat cea a somajului tehnic sau a concedierii ori a CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna Începând cu data de 03.07 timp de 2 saptamani ... Patricia-Laura Patricia-Laura CONCEDIUL DE ODIHNA Începând cu data de 03.07 timp de 2 saptamani ,linia pe care lucrez se oprește.Suntem in concediu de odihna.Dar ,ținând cont că ... (vezi toată discuția)
Poate angajatorul obliga angajatul ca sa rezerve 10 zile de concediu pentru sfarsitul anului? Caddy23 Caddy23 Buna ziua, Lucrez la multinationala, mi-au mai ramas 10 zile de concediu pe acest an, din care am vrut sa mai scot 2 zile. Surpriza, cererea de concediu a ... (vezi toată discuția)
Nota interna angajator - interzicere efectuare concediu de odihna emilia-gabriela emilia-gabriela Buna ziua, Este legal ca angajatorul sa dea o nota interna prin care sa interzica angajatilor efectuarea concediului de odihna pentru o perioada ... (vezi toată discuția)