avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de odihna

in anul 2009 am stat in somaj tehnic 35 de zile iar acum la sfirsit de an cind s-a plecam in concediu de odihna am constatat ca avem cu 2sau 3 zile mai putin.
Este legal sa nu mai primesti toate 21 de zile de concediu ptr ca societatea te-a trimis in somaj tehnic??
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 19:11, 11 Decembrie 2009
S-au aplicat prevederile Codului muncii, acordandu-se CO proportional cu perioada cat ati prestat efectiv activitate in anul 2009:
Art. 140.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna Noelin Noelin In anul 2009 am avut dreptul la 27 de zile de concediu de odihna. In perioada 22.09.2009 - 31.12.2009 am fost in concediu medical si nu am reusit sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna iban iban cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de odihna reduse din cauza concediului de boala Amator26 Amator26 Buna ziua! Intrebarea mea este, daca numarul zilelor de concediu de odihna cuvenite intr-un an calendaristic (21 zile) scade in cazul in care salariatul a ... (vezi toată discuția)