avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... cui apartine adresa de yahoo???
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

cui apartine adresa de yahoo???

Buna ziua,

situatia este urmatoarea|: adresa de mail yahoo folosita pt corespondeta firmei, adresa este facuta de mine ( asociat 50% si administrator al firmei) . Datorita neintelegerilor cu celalat asociat am hot impreuna suspendarea activitatii firmei.Problema mea este : cine poate folosi acea adresa de mail? Pot refuza sa ii comunic asociatului parola contului?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:11, 15 Decembrie 2009
Parerea mea este ca trebuie sa incheiati un contract scris in aceasta privinta.
Va poate redacta un avocat contractul daca nu stiti.
Daca stiti sa il redactati dar vreti mai multe clauze contractuale iarasi este indicat ca redactarea sa fie facuta de un avocat.
In aceste fel se pot evita neintelegeri si procese ulterioare.
Este mai ieftin asa decat sa va tot judecati ulterior.

avocat Claudiu Lascoschi
ma gandesc ca totusi o adresa pe yahoo nu poate fi proprietatea unei firme
Eu cred ca e a firmei. In fata tertilor adresa este a firmei. Pe acea adresa au transmis diverse catre firma si ei stiu ca este a firmei si nu a unei persoane fizice.
De regula pentru alti utilizatori din firma adresa aceea de yahoo se personalizeaza.
Este o opinie, dar asa am vazut in firmele in care am lucrat.
Inteleg ca activitatea firmei este suspendata si nu l-ati exclus pe celalalt asociat si ar trebui sa aiba si el acces la mesajele care sunt adresate firmei.
Dreptul de a utiliza contul de mesagerie electronica este conform "Termenilor si conditiilor" furnizate de catre Yahoo la deschiderea acelui cont (cele pe care trebuie sa le bifezi ca le-ai citit, le-ai inteles si esti de acord cu ele, dar, pe care, de fapt, nu le citeste nimeni... :) ).
In masura in care acele clauze nu cuprind dispozitii lamuritoare intr-acest sens, atunci trebuie analizat conform legii romane si vointei partilor. Daca nu se poate dovedi nimic intr-acest din urma sens (vointa partilor - asociatii), atunci exercitiul dreptului de a utiliza contul de mesagerie electronica revine, evident, in numele societatii, administratorului acesteia.
Asociatii, daca se inteleg, pot conveni intr-alt fel, insa, din intrearea pusa, se pare ca nu este cazul...
Fara sa contrazic pe cineva, imi exprim parerea in sensul ca nu are relevanta proprietatea, ci folosinta. Cel ce a constituit adresa de yahoo si in ce scop prevaleaza fata de relevanta dreptului de proprietate.Adresa respectiva a fost constituita pentru a fi folosita de catre firma si societatea este cea care are dreptul de a uza de aceasta adresa.
Insa, acestea sunt aspecte care ar tine de judecata si eu tocmai de aceea il sfatuiam pe user sa faca un contract si nu sa se judece.
In caz de judecata se va ajunge probabil si la analizarea celorlalte aspecte in caz de neintelegere intre asociati.Se poate lasa cu daune interese,etc.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Legalitatea unui contract de munca din strãinatate mitzuunit mitzuunit Am primit un contract de munca pentru un post de Administrative Assistant de la o firma de recrutare din UK. am cont pe un site de recrutare de acolo si din ... (vezi toată discuția)
Cum pot da in judecata o firma din argentina? si la cine sa apelez sa ma ajute daca am un caz impotriva lor cristiandrei cristiandrei Salut De curand m-am inscris pe un site din Argentina, care are birouri si prin Olanda. Site-ul aduna la un loc graficieni care in functie de proiectul ... (vezi toată discuția)
Am primit acest e-mail tanasecatalin41@yohoo.com tanasecatalin41@yohoo.com am primit acest email si nu stiu ce este. poate ma ajutati voi sa-mi explicati. ( Hearing of your case in Court N#0185 Notice to Appear, Hereby you are ... (vezi toată discuția)