avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sentinta civila definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sentinta civila definitiva si irevocabila

La 8 decembrie 2009 am primit sentinta civila. In cazul in care partea adversa nu inainteaza recurs doresc sa cunosc data cand pot sa obtin documentul care atesta ca aceasta a devenit definitiva si irevocabila. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:13, 11 Decembrie 2009
Dupa trecerea termenului in care se poate declara recursul.
Se calculeaza termenul in care partea adversa ar putea declara recurs (15 zile) raportat la data comunicarii catre respectiva parte a hotararii (verificati in dosar dovada comunicarii ).
Dupa acea data, oricand puteti merge sa legalizati/investiti cu titlu executoriu, hotararea in cauza.
Da, trebuie sa asteptati.
Daca va grabiti cautati un avocat care sa faca in asa fel incat sa mearga lucrurile mai repede.
Daca si partea adversa este de acord.
Care este obiectul cauzei? Pentru ca termenul de a ataca hotararea pronuntata poate sa fie diferit, in functie de obiectul cauzei (de exemplu in cazul divortului este de 30 de zile, in cazul litigiilor de munca este de 10 zile, insa in majoritatea cazurilor este de 15 zile).
Oricum, in sentinta primita scrie care este calea de atac si termenul in care se exercita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizarea unei sentinte civile jigan56 jigan56 Am o sentinta civila, data de Tribunal- sectia contencios administrativ, care este definitiva cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. ... (vezi toată discuția)
Executorie prin nerecurare mery.marin mery.marin buna, am o nelamurire...o sentinta pronuntata in 03.11.2009, la ce data devine definitiva, executorie si irevocabila prin nerecurare?? (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)