avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... salariu modificat afectare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

salariu modificat afectare indemnizatie crestere copil

În luna august voi naște, dacă angajatorul îmi schimba orele de munca din 8 ore(salariu minim pe economie) in 1 ora prin act adițional cu salariu de 294 lei pe luna.În următoarele 3 luni(aprilie, mai,iunie) voi avea salariu de 294 lei,beneficiez de indemnizatia minima pe economor? , sau modificarile din actul adițional îmi vor afecta indeminizatia.Nu am semnat încă actul adițional, vreau sa mă informez înainte sa o fac.Contabila societății mi-a spus ca nu se ia în calcul orele lucrate ci doar zilele lucrate,ceea ce îmi vine greu sa cred.în lege se spune clar""indemnizatia lunara se stabilește în cuantum de 85% din valoarea veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni consecutiv din ultimii 2 ani":... Vreau sa știu dacă ultimele luni îmi sunt aduse aceste modificări în contract, voi mai beneficia de indemnizatie minimă sau mi se face indeminizatia și mai mica???? Tînd sa menționez ca am lucrat mai mult de 24 luni la acceeasi societate.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2020
rincikmandarincik, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:45, 30 Martie 2020
Modificarile din actul adițional vor afecta cuantumul indeminizatiei.

Dacă din calcul rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației minime, atunci se acordă indemnizația minima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil in part time alinailiescu89 alinailiescu89 Buna ziua. Trebuie sa nasc cam intr-o luna, si as dori sa stiu daca pot beneficia si eu de indemnizatia aferenta concediului de crestere copil daca din ... (vezi toată discuția)
Concediul medical se plateste conform contractului individual de munca sau actului aditional din luna respectiva? bibi-miha bibi-miha Buna ziua! Sunt angajata cu un contract individual de munca pe 4 ore pe perioada nederminata....in luna noiembrie am semnat un act aditional pentru 8 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mirela092 Mirela092 Buna ziua, am o intrebare. In iulie fac 1an cu carte de munca, pana acum am avut contract pe 8 ore, dar acum vrea sa imi faca la 4ore...eu sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)