avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere platite pentru parinti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere platite pentru parinti

Buna

Avem o situatie in care o salariata solicita zile libere pentru parinti in baza legii 19 /2020.
Salariata este divortata iar in sentinta de divort este stabilita custodia cumuna asupra copilului al carui domiciliu este la mama sa.
In acest caz, mai este nevoie de declaratia tatalui ca nu a beficiat de concediu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 30 Martie 2020
Da, este nevoie!
Cererea va fi însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit Legii nr. 19/2020, respectiv că nu se află în concediu de odihnă sau concediu fără plată, precum și de copia certificatului/ certificatelor de naștere al/ale copilului/copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărârea nr. 217/2020 FlorinKM FlorinKM Bună ziua. Soția mea de afla acasă conform Hotărârii nr. 217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere ... (vezi toată discuția)
Legea 19 sefu2509 sefu2509 Buna ziua, Doresc un raspuns concludent la situatia specificata mai jos, care sa ma ajute sa inteleg aplicarea legii 19/2020 prin aplicarea acelui procent ... (vezi toată discuția)
Legea 19/2020 carmenseby carmenseby Daca sotul meu este angajat in Germania, iar eu sunt angajata la.o institutie publica, pot beneficia de zile libere cf Legii 19/2020? (vezi toată discuția)