avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzarea unui imobil proprietate PJ catre un pf
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzarea unui imobil proprietate PJ catre un pf

daca se decide vanzarea unui imobil proprietate PJ catre un pf:
suma de achizitie a fost 600.000 ron, s-a amortizat extrem de putin adica in jur de 20.000, sa zicem, acum exista deja o valuare diminuata prin expertiza, la 400.000 ron, la vanzare se mai face o evaluare care va fi in jur de 300.000, avand in vedere scaderea pietei, concret cum se va calcula ca si impozit? din ce suma se scade vanzarea, din cea cu care a fost achizitionat sau din cea cu care acesta figureaza in registre in urma actualei evaluari?
600.000 [val initiala]-300.000 [val vanzare]- amortizare=16% din rezultat
sau 400.000[val actualizata]-300.000[val vanzare]- amortizare=16% din rezultat
sau nu e corecta nicio varianta?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 16:04, 11 Decembrie 2009
Evaluarile facute in cursul anului nu sunt inreg in contab. Reevaluarea este inregistrata numai cea de la 31.12. Valorile stabilite in rapoartele din cursul anului sunt numai pt decizii manageriale si pt a stabili pretul pietei.

Vinzarea se face deci la pretul pietei.
Desc din gestiune, daca nu exista reevaluari in anii precedenti se face la valoare inreg in contab. 6583=2121 cu valoarea ramasa neamortizata si 2812=2121 cu valorea amortizarii. Daca valoarea neamortizata este mai mare decit valoarea fara tva a vinzarii, diferenta este cheltuiala deductibila.

Atentie la tva, daca nu este un imobil nou este scutit de tva. Pt a opta pt taxare trebuie depusa initial o notificare la finante. De vazut art 141, alin 2, lit f.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament pj catre asociat andra1234 andra1234 buna ziua, intrebare scurta pentru legalitate deplina: un asociat dintr-un pj [si admin, in acelasi timp] imprumuta srl-ul. se ajunge la o valoare maricica. ... (vezi toată discuția)
Amortizare nedeductibila Enachescumihaela Enachescumihaela Buna ziua. Am avut un apartament cumparat pe firma. In urma unui control de la finante au considerat ca amortizarea nu este deductibila la calculul imp pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto costicul costicul Am vandut o masina eu,persoana juridica la o persoana fizica.Sa-mi spuneti daca fac bine inregistrarile: valoare inventar-1000 valoare vanzare (cu ... (vezi toată discuția)