avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Neplata chiriei din cauza pandemiei de coronavirus
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Neplata chiriei din cauza pandemiei de coronavirus

Am închiriat o garsoniera pe perioada 01.10.2019-30.06.2020 unui student la Cluj din Chișinău (Republica Moldova). A plătit chiria pe martie 2020. Acum este la Chișinău și vrea sa nu mai plătească chirie pe perioada pandemiei, deși ține apartamentul ocupat, invocând forța majoră ( părinții nu primesc salariu pe perioada pandemiei). Înțeleg să amânăm plata chiriei dar nu înțeleg să nu primesc chirie pe trei luni. Care sunt prevederile legale în acest caz?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:18, 30 Martie 2020
Nu exista prevederi legale in acest sens - chiria se achita in mod normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare plata chirie amaliaschintee amaliaschintee Avand in vedere ca am o societate cu activitate suspendata in aceasta perioada (salon de frumusete), ce pot face sa imi suspend legal plata chiriei in aceasta ... (vezi toată discuția)
Sunt student si am un apartament in chirie! Georgelotcu Georgelotcu Buna ziua, eu sunt un student din Hunedoara iar eu fac facultatea in Cluj-Napoca,Stau in chirie, am facut un contract pe un an printr-o agentie valabil de la ... (vezi toată discuția)
Amânare plata chirie srl teodorasirb2019 teodorasirb2019 Buna ziua! Îmi puteți spune dacă proprietarul unui spațiu are dreptul sa refuze certificatul stării de urgenta prin care se face dovada ca exista ... (vezi toată discuția)