Buna ziua.tatal meu a fost diagnosticat cu cancer in metastaza..el nestiind adevaratul diagnostic,datorita firii lui mai slabe...ma rog...e oarecum genul de om care vrea sa puna capat unei probleme medicale...decat sa trateze oarecum.intrebarea mea este urmatoarea,ce acte ar trebui intocmite de acesta in cazul in care doreste ca proprietatea lui sa mi apartina legal in cazul decesului...avand in vedere ca mai am legal alti 3 frati minori de 12 , 10.si 8ani.conceputi cu o fosta concubina...si nu doreste ca aceasta sa intre in posesia vreo uneia ...fiind tutore legal al minorilor in urma decesului tatalui meu...fara a fi contestata juridic ulterior....mentionez ca tata are in prezent si 2 credite bancare pe care le achit eu..fiind copil din primul mariaj...singurul care i a fost alaturi toata viata
puteti incheia un contract de intretinere, tatal va da casa in schimbul intretinerii, ii asigurati cele necesare si puteti sa scrieti ca ii dati si parte in bani- practic suma necesara ca el sa plateasca creditele.
Mergeti la un avocat si sfatuiti-va, ga biti-va un pic.
Atat donatia, cat testamentul, sunt supuse reductiunii, in termen de 3 ani de la deces, la cererea succesorilor rezervatari .( fratii dvs. au aceasta calitate ).
Contractul de intretinere, insa, este mai greu de desfiintat, cata vreme obligatia contractuala de intretinere este realizat, potrivit clauzelor contractuale.
In fata notarului public, puteti fi asistat de un avocat.
Testament
sorinci
Buna ziua,
Sunt casatorit si am un copil de 2 ani si 4 luni.
1) As dori sa fac un testament prin care sa las intreaga mea avere doar copilului meu si sa ... (vezi toată discuția)
Testament
alexandra_25
Buna ziua! Mama mea detine in proprietate un teren, pe care se afla costruite o casa si anexe, acestea din urma fiind reconditionate complet de mine. Mama ... (vezi toată discuția)