avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna. In ce condiții se poate ataca un testament? A ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna. In ce condiții se poate ataca un testament? A murit o ...

Buna. In ce condiții se poate ataca un testament? A murit o mătușă, și a lăsat prin testament un apartament unei prietene de a ei. Menționez că apartamentul este luat cu banii de pe apartamentul tatalui meu, care într-un moment de betie, și cu promisiunea mătușii că va avea grijă de mine(eu fiind minora atunci) i-a cedat apartamentul.
Menționez și faptul că nu am văzut testamentul și nici certificatul de deces, deoarece nu dorește, doamna in cauză sa mi le dea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs nu aveti calitatea de a-l "ataca"
Reductiunea testamentului o pot solicita doar moștenitorii rezervatari, adică: sotul/soția, părinții sau descendenții testatorului.
Dvs sunteti nepoata de frate, deci nu faceti parte din aceste categorii.
Puteti incerca sa invocați lipsa discernământului la întocmirea testamentului, însă șansele sunt minime.
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2020
raluk0207, utilizator
Nu are sot sau copii și nici părinți în viața. Iar ceilalți frați nu au pretenții. Daca era cazul de moștenitor din categoria asta, nici nu întrebam. Nu țin să îi iau tot ce a avut, doar ce i-a luat tatălui meu. El fiind decedat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, ce inseamna ca tata i-a "cedat" apartamentul?
Ca acest "cedat " poate avea multiple sensuri.
Îmi cer scuze, pt întârzierea răspunsului, am fost la cadastru pt a afla că s-a făcut prin contract de vânzare cumpărare, autentificat la notar.
Dar tot doresc sa știu dacă se mai poate face ceva în legătură cu testamentul. Și cum o pot face pe doamna in cauză să îmi dea certificatul de deces și sa vad testamentul?
Ultima modificare: Marți, 11 August 2020
Camelia Victoria, utilizator
Testamentul nu aveti cum sa il vedeti, daca nu dorește să vi-l arate.
Iar certificatul de deces al tatălui îl puteți solicita si dvs de la starea civila.

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie întocmit un testament pentru excluderea unei rude pe linie paternă? dorinserban dorinserban Buna ziua. Doresc sa intocmesc testamentul. Ca si mostenitori am parintii - mama si tata si un frate vitreg caruia nu-i stiu numele complet, Vreau ca ... (vezi toată discuția)
Anulare testament seby_mihai seby_mihai Anulare testament Buna seara! Datorita faptului ca avem grija de o mătușă, recent aceasta a luat decizia să îmi lase prin testament locuinta sa. ... (vezi toată discuția)