Buna. In ce condiții se poate ataca un testament? A murit o mătușă, și a lăsat prin testament un apartament unei prietene de a ei. Menționez că apartamentul este luat cu banii de pe apartamentul tatalui meu, care într-un moment de betie, și cu promisiunea mătușii că va avea grijă de mine(eu fiind minora atunci) i-a cedat apartamentul.
Menționez și faptul că nu am văzut testamentul și nici certificatul de deces, deoarece nu dorește, doamna in cauză sa mi le dea.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dvs nu aveti calitatea de a-l "ataca"
Reductiunea testamentului o pot solicita doar moștenitorii rezervatari, adică: sotul/soția, părinții sau descendenții testatorului.
Dvs sunteti nepoata de frate, deci nu faceti parte din aceste categorii.
Puteti incerca sa invocați lipsa discernământului la întocmirea testamentului, însă șansele sunt minime.
Nu are sot sau copii și nici părinți în viața. Iar ceilalți frați nu au pretenții. Daca era cazul de moștenitor din categoria asta, nici nu întrebam. Nu țin să îi iau tot ce a avut, doar ce i-a luat tatălui meu. El fiind decedat.
Îmi cer scuze, pt întârzierea răspunsului, am fost la cadastru pt a afla că s-a făcut prin contract de vânzare cumpărare, autentificat la notar.
Dar tot doresc sa știu dacă se mai poate face ceva în legătură cu testamentul. Și cum o pot face pe doamna in cauză să îmi dea certificatul de deces și sa vad testamentul?
Testamentul nu aveti cum sa il vedeti, daca nu dorește să vi-l arate.
Iar certificatul de deces al tatălui îl puteți solicita si dvs de la starea civila.