avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificări de plata catre decedat.
Discuție deschisă în Executare silită

Notificări de plata catre decedat.

Va salut cu respect! In decurs de 3 zile, am primit 2 notificări diferite de plata pe numele socrului meu, care este decedat de peste un an de zile. În una din notificări se relateaza ca are intarziere de plata 91 de zile, iar în cealaltă notificare peste 125 de zile intarziere ( ambele vin de la BCR ). Socrul meu a avut contract de credit cu asigurare de viata la această societate bancară, unde după decesul sau, sa făcut dosar de dauna în privința ratelor scadente, 9 la nr. Mentionez ca nu am primit nici un răspuns referitor la dosar după atâta timp, iar pe contul socrului a mai rămas o sumă modică de bani, pe care am decis să nu o scoatem până la soluționarea dosarului. Ce am avea de facut in privinta notificarilor de plata. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:05, 1 Aprilie 2020
Buna ziua,
Faceti o copie de pe certificatul de deces si transmitetile sa se duca dupa defunct sa ii cera banii!
Atentie, s-ar putea ca notificarile sa vina de la o firma de recuperatori asa ca e cazul ca sa-i trimiteti si mai abitir sa ia banii de la defunct!
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
A rămas ceva moștenire după socru`? Moștenitorii moștenesc atât activele cât și pasivele, și astfel bunurile moștenite ar putea fi executate silit.
Soția mea l-a moștenit pe socrul meu, respectiv o jumătate de casa care era pe numele său. Succesiunea sa realizat. Acum întrebarea este, poate soția mea sa fie afectată intr-un fel, în cazul în care notificarile de plata au venit în numele socrului? Va multumesc pentru raspunsurile voastre trecute si viitoare.
Da. Soția dvs a moștenit și creanța, și poate fi executată silit, deoarece a acceptat moștenirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita pentru credit neachitat familistu familistu buna ziua in 2006 am facut un credit. a fost platit pina in 2009. din 2009 nu a mai fost platita nici o rata. in 2011 primesc in decursul a unui an 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune ada969 ada969 Buna ziua. Am avut un mariaj frumos timp de 25 de ani. M-am stabilit in Anglia impreuna cu sotia acum 14 ani si am dubla cetatenie. In urma cu 6 ani mi-a murit ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fac o declaratie de acceptare a succesiunii in lipsa certificatului vali m vali m Buna ziua, Fostul meu socru a murit.Are sotia supravietuitoare si 3 copii in viata.Al 4 copil a decedat(sotul meu) si au ramas 2 copii.Stiu ca cei 2 copii ... (vezi toată discuția)