Fostul meu socru a murit.Are sotia supravietuitoare si 3 copii in viata.Al 4 copil a decedat(sotul meu) si au ramas 2 copii.Stiu ca cei 2 copii mostenesc partea tatalui lor...dar vad ca nimeni nu deschide succesiunea.
Eu as putea sa o deschid,dar nu vreau sa interpreteze cine stie ce...as vrea sa dau o declaratie de acceptare dar nu am certificat de deces.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Copiii sunt minori....in numele lor.Nu mostenesc ei in locul tatalui lor?Nu eu ar trebui sa dau? Sau ce ar trebui sa fac?
Sotul a decedat inaintea tatalui sau...succesiunea dupa el este facuta.
Nu dvs.
Ar trebui sa va adresati unui birou notarial pentru dezbaterea succesiunii dupa socrul dvs, Notarul respectiv va emite catre Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei, o adresa, prin care solicita desemnarea unui curator special (nu dvs, ci altcineva, o alta ruda) care sa ii reprezinte pe minori la dezbaterea succesiunii dupa defunctul lor bunic.
Dupa ce obtineti acea curatela, impreuna cu documentele necesare veti putea dezbate succesiunea dupa socrul dvs.
Succesiune
mihaela_aa
Sotul meu a decedat anul acesta ,tatal sotului este decedat de 3 ani,sotul meu pe vremea cat a trait nu a dezbatut succesiunea dupa tatal socru,acum soacra ... (vezi toată discuția)