avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am fost casatorit, avem un copil ,am lasat testamente autentificate la notar pentru partea fiecaruia dupa deces, pentru copil. Sotia a decedat si eu m=am recasatorit cu acte in regula. Ce drept la mostenire are actuala mea sotie ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:13, 1 Aprilie 2020
daca nu ar exista acel testament, sotia ar mosteni 1/4 din ce aveti dvs in concurs cu copilul.
Pt ca ati facut testament prin are tot ce aveti lasati copilului, daca sotia supravietuitoare nu e de acord cu acest lucru, poate ataca testamentul in termne de 3 ani de la decesul dvs si poate cilege rezerva succesorala, care e de jumatate din cat ar moste ni legal, deci 1/8.
Testamentele nu prea au niciun sens. Succesiunea oricum trebuie dezbătută și oricum v-ar fi moștenit copilul pe amândoi, în calitate de unic descendent.
Actuala dvs sotie are dreptul la 1/4.
Cum ati lasat deja un testament, soția, ca moștenitor rezervatar, poate solicita reductiunea testamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat universal. reductiunea legatului Rash Rash Defunctul i-a lasat sotiei supravietuitoare un testament universal si ca mostenitori pe langa aceasta mai exista 2 copii? (vezi toată discuția)
Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect ... 21mai1964 21mai1964 Bună ziua,vă rog să i-mi spuneti dacă am înțeles corect urmatoarea problema::doi soți fără copii au facut testament iar dupa decesul unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Mostenire georginica georginica Eu si sotul meu nu avem copii, in schimb sotul are un copil dintr-o alta casatorie. Intrebarea mea este ce fel de contract juridic, care nu poate fi atacat ... (vezi toată discuția)