avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Concediu medical si somaj tehnic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Concediu medical si somaj tehnic

buna ziua. Sunt in concediu medical de pe 26.03 pana pe 08.04, dar ieri ne-au anuntat ca se suspenda toate concediile de odihna si cele medicale si ne pune in somaj tehnic. Este normala intreruperea concediului medical? Ma va afecta la indemnizatie? Mentionez ca sunt insarcinata. 2. La actualul loc de munca implinesc un an pe 21mai, ma va afecta perioada de somaj tehnic la indemnizatie altfel decat valoric?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
pagutenicoleta@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 13:13, 1 Aprilie 2020
Nu este legal. Concediul medical nu poate fi ”suspendat” de șomajul tehnic. Șomajul tehnic este tot o cauză de suspendare a contractului de muncă. Sub aspect financiar vă afectează, indemnizația șomajului tehnic e de 75%, în vreme ce indemnizația concediu medical e de 85%. Cel puțin indemnizația pentru concediul medical e suportată de stat prin Fondul N.U.A.S.S., deci angajatorul își recuperează acele sume de la stat, în vreme ce șomajul tehnic vi se va vira în cont de stat sau prin intermediul angajatorului. Practic angajatorul nu vrea să vă plătească indemnizația de concediu medical și apoi să o recupereze de la stat. Ceea ce a făcut e ilegal, urmează să contestați în termen de 45 de zile de la data încetării stării de urgență, la Tribunal, decizia angajatorului de-a vă suspenda concediul medical și neplata acelei indemnizații!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere program de lucru mihai_u mihai_u Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea situatie: Societatea unde lucrez a luat hotatarea de a reduce activitatea cu o zi pe saptamana acordand ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj tehnic omerisca omerisca Buna ziua, Doresc sa va intreb unde trebuie depus certificatul medical pt. concediu medical in cazul in care sunt in somaj tehnic? Deasemenea m-ar intersa sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi concediu prenatal MihaiMa MihaiMa Buna seara, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata care expira la data de 11 ianuarie 2012 si sunt insarcinata in 7 luni. Conform legii, as putea ... (vezi toată discuția)