avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj Tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj Tehnic

Buna Ziua !! Lucrez la o fabrica mase plastice, si ne-a bagat in somaj tehnic pana pe 15 aprilie...patronul a zis cand mai are nevoie de noi ne mai cheama pe unii o zi doua si ne plateste ziua normala el dar nu ne mai da indemnizatia de 75%, de i practic daca stau acasa iau 75% din zi iar daca ma duc lucrez pe 25 % ...este normal asa ceva? Sau dansul vrea sa lucrez la negru....dupa ce vin o zi doua iarasi sunt in somaj pana pe data respectiva..
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
Valentin8415, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valentin8415 , utilizator 09:59, 1 Aprilie 2020
Dacă v-a băgat în șomaj tehnic până în 15 aprilie va cere bani de la stat ca să vă plătească pentru toată perioada, pe care este obligat să-i dea salariaților în întregime. Nu vă dă din banii lui și nu e legal să vă cheme la muncă în perioada în care a declarat că sunteți în șomaj tehnic.

Probabil n-o s-o facă, ziceți că e fabrică, deci ar trebui să aibă personal totuși competent la Resurse umane care să îi spună că riscă sancțiuni.
Multumesc !O sa o faca, dar eu nu am cum sa vad ce acte a facut el..si sa ii cer ceva sa imi dea care sa dovedeasca asta...nici nu cunosc legile...asta e..eu oricum i.am dat raspuns ca refuz sa ma duc.El a precizat ca suntem la dispozitia angajatorului cand a spus ca o sa ne mai cheme...dar cat contractul este suspendat nu prea ar avea voie...ce face il activeaza 2 zile apoi iar il suspenda? E de plans cu ei..
Voiam sa stiu ce inseamna " la dispozitia angajatorului" si daca o sa mi se impute si zile din concediul de odihna pentru perioada asta.
Altceva,cand au fost maririle de salariu, la inceputul anului trecut si acesta nu am semnat nimic pentru marire sau un nou contract ceva..mentionez ca lucrez de 13 ani la dansii..
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
Valentin8415, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic drumarul drumarul Este normal sa lucram 6 ore pe zi din moment ce suntem in somaj tehnic si suntem platiti cu 75% din salariu sau trebuie sa stam acasa? (vezi toată discuția)
Sesizare la itm Muresan Felicia Muresan Felicia Sotul meu vrea sa faca o sesizare la ITM deoarece firma l-a obligat sa lucreze normal pe perioada somajului tehnic si nu a primit toate drepturile salariale ... (vezi toată discuția)
Statutul angajatului in perioada de preaviz Marius LM Electro Marius LM Electro Buna ziua. La noi la firma s-a luat masura concedierii colective a peste jumatate din personal. In 19 martie firma a intrat in somaj tehnic, masura luata ... (vezi toată discuția)