avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trimitere revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trimitere revisal

am trimis rvs pe data de 31.03.2020 ,referitor la Ordonanta 30 /2020 cu suspendare incepand din 16.03.2020, Este corect s-au voi lua amenda de la itm.Cat este amenda? Ordonanta privind somajul tehnic a aparut mai tarziu de 16.03.2020.Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 1 Aprilie 2020
Riscați să luați amendă, dar consider că aceasta nu vi se va aplica, dacă sunteți o firmă care de drept și-a încetat activitatea și care se încadrează în prevederile Ordonanței pentru primirea Certificatului Stării de Urgență. Chiar dacă ați făcut cu întârziere această înregistrare, dar deciziile au fost emise și comunicate angajaților la sau ulterior datei de 16.03.2020 (data la care efectiv au intrat în șomaj tehnic), veți invoca excepția suspendării termenului de prescripție. Problema nu o reprezintă întârzierea, ci realitatea, fiindcă este posibil ca unii angajatori să abuzeze de drept.
Buna ziua. Cat este amenda? oug 30 a aparut pe 21.03 si situatia de urgenta pe 16.03. cum procedam? Spre exemlu sunt firme inchise din 11.03 conform Min Educatiei.
Nu veți primi amendă.
Amenda este de cel.mult 8000 lei....dar in aceasta perioada controalele ITM sunt suspendate, cu excepția celor legate de pandemie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul somaj tehnic ddd40 ddd40 Am inteles azi de la radio ca putem cere plata pentru somaj tehnic de la data de 16.03..2020 de cand a intrat in vigoare starea de urgenta si nu de la data ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic carmen1375 carmen1375 buna ziua. as dori si eu lamuriri cu privire la somajul tehnic. Am doua contracte de munca unul cu norma intreaga, si unul cu 4 ore. pe 1.03 mi-am depus ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic mitrofan emilia mitrofan emilia Buna dimineata. Va rog sama ajutati cu o situatie: se mai poate da in somaj tehnic retroactiv - din 15.03.2020? Daca da ce trebuie sa fac? Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)