avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general calcul somaj tehnic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

calcul somaj tehnic

Am inteles azi de la radio ca putem cere plata pentru somaj tehnic de la data de 16.03..2020 de cand a intrat in vigoare starea de urgenta si nu de la data cand am operat efectiv revisalul adica eu de la data de 28.03.2020. Cum procedez in acest caz pentru ca am depus deja pentru cele 2 zile documentatia in loc de 12 zile lucratoare?
Cel mai recent răspuns: ddd40 , utilizator 13:44, 15 Aprilie 2020
Plata indemnizației de șomaj tehnic se plătește de la data la care s-a produs, prin decizie, efectiv suspendarea contractelor de muncă. Dacă de la 16.03.2020 și până la 28.03.2020 s-a lucrat, cum să solicitați șomaj tehnic? Până la 28.03.2020 ce s-a întâmplat cu contractele de muncă ale salariaților? Dacă erau suspendate pe motiv de ”șomaj tehnic”, prin decizii emise atunci, dar trecute în REVISAL la 28.03.2020 riscați doar o amendă, fiindcă nu le-ați înregistrat în termen. Înțeleg că dumneavoastră ați vrea acum și pentru restul de zile să solicitați această indemnizație. Asta ar însemna că la data de 16.03.2020 ați emis deciziile dar nu le-ați operat în REVISAL, ceea ce înseamnă că dacă le-ați trece acum puteți să primiți amendă. Dacă nu le-ați emis atunci și ați face-o retroactiv veți plăti amendă pentru înregistrarea în REVISAL cu întârziere, dar există și riscul de-a fi acuzată de fals în declarație,. Faceți doar cum este legal, fiindcă e și moral!
Data la care au fost operate in Revisal este 28,03,2020 pentru ca de la aceasta data mi s-a adus la cunostiinta acest lucru si nu s-a lucrat deloc in perioada 16,03,2020-28,03,2020,, deci consider ca am respectat cadrul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere revisal noina54 noina54 am trimis rvs pe data de 31.03.2020 ,referitor la Ordonanta 30 /2020 cu suspendare incepand din 16.03.2020, Este corect s-au voi lua amenda de la itm.Cat este ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic mitrofan emilia mitrofan emilia Buna dimineata. Va rog sama ajutati cu o situatie: se mai poate da in somaj tehnic retroactiv - din 15.03.2020? Daca da ce trebuie sa fac? Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Zilele trecute in pontaj nelucrate lunii martie ...urgent!!! adi02ro adi02ro buna ziua! o societate a intocmit contracte de munca , cim 8 ore/zi , inregistarea in reges s-a facut cu 13.03.2020 iar activitatea urma s-a inceapa cu data ... (vezi toată discuția)