avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Somaj tehnic PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Somaj tehnic PFA

Sunt pensionar ,dar am si activitate PFA.
In perioada de dinainte de decretarea starii de urgenta,activitatea PFA mi-a scazut aproape de zero. Cod de activitate:7112-Activitati de inginerie si Consultanta tehnica.
Pot solicita ajutor de somaj?
Cel mai recent răspuns: clyde2010 , utilizator 21:07, 2 Aprilie 2020
In OUG 30 din 2020 actualizata avem:



Art. XV
(1)Alţi profesionişti, astfel cum sunt reglementaţi de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, precum şi persoanele care au încheiate convenţii individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, republicată, cu modificările ulterioare, care întrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, beneficiază, din bugetul de stat, în baza declaraţiei pe propria răspundere, de o indemnizaţie lunară de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020.



Ca sa beneficiati de acesti bani trebuie ca activitatea sa fie intrerupta in totalitate.
Multumesc.
Dar cum fac dovada ca activitatea este intrerupta in totalitate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O suspendati la ONRC.
Din pacate, legea nu specifica cum se face dovada ci se da doar o declaratie pe propria raspundere iar activitatea dumneavoastra este una care nu se desfasoara continuu, cum ar fi comertul cu amanuntul, de exemplu.

Sfatul domnului Cornel Vasile ar fi o solutie, cum poate fi si faptul ca nu ati incasat, nu ati facturat si nu ati incheiat noi contracte in aceasta perioada.

Puteti cere banii, dar nu stiu ce va stabili un control ulterior.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfasurarea activitatii de expert tehnic judiciar pe srl goldan goldan sotul meu este expert tehnic judiciar si am dori sa-si desfasoare activitatea pe un srl pe care il avem deja cu obiect de activitate activitati de inginerie si ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic in conditiile oug 30 din 2020 covid 19 gabosu gabosu Dezvolt intrebarea anterioară. Un salariat cu timp partial care este și pensionar poate beneficia de somaj tehnic decontat de stat în condițiile OUG 30 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pfa ordonanta 30/2020 actualizata hugobos hugobos Buna ziua! Sunt PFA ,fara contract de munca,cu activitatea taximetrie si as dori sa stiu daca prin ordonanta de urgenta 30/2020 actualizata prin oug 32/2020 ... (vezi toată discuția)