Buna ziua, am si eu o problema legata de un contract de munca; in prezent sunt angajat pe functia de Manager de Zona in cadrul unei companii; la inceputul saptamanii am primit prin posta de la angajator un act aditional la contractul de munca prin care mi se aduce la cunostinta ca incepand cu data de 01.12.2009 de comun acord cu angajatorul am decis schimbarea incadrarii a postului meu din Manager de Zona in Reprezentant Comercial; trebuie sa specific ca pe anexa apare data de 01.12.2009 iar eu am fost instiintat cu data de 07.12.2009; in acest caz am si eu mai multe intrebari:
- au dreptul sa faca asta fara sa ne anunte in prealabil(sa ne dea niste explicatii)?
- poate fi considerata o retrogradare sau o noua incadrare?
- daca nu semenz actul aditional ce se poate intampla, ma pot da afara, pentru ca eu nu sunt de acord si din cate stiu in momentul in care semenz dupa 3 luni mi se poate micsora salariul fara acceptul meu chiar daca ei sustin in acel act aditional ca se schimba doar functia ,celelalte prevederi raman neschimbate
- daca ma dau afara pot primi salarii compensatorii?
- in ce conditii ma pot concedia ?
- ce optiuni am in aceasta situatie?
Sper sa primesc un raspuns la intrebarile mele deoarece Marti trebuie sa merg sa discut cu ei si vreu sa stiu ce optiuni am si ce decizii pot lua in functie de acestea.Va multumesc anticipat!
Pot sa-si reorganizeze activitate si atunci va ofera o alternativa,relevant este daca postul dvs. ramane si angajeaza alta persoana.
Vi se poate desfiinta locul de munca art 65(1)Codul Muncii , siytuatie in care primiti cel putin 1 salariu compensator,beneficiati de 20 zile lucratoare de preaviz si puteti beneficia de somaj.