avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic pe perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic pe perioada de proba

Buna ziua! Pe data de 09.03.2020, m-am angajat la o companie cu contract individual de munca, pe perioada nedeterminata (perioada de proba de 90 zile), dar am fost informanta ieri, 31.03.2020, ca mi-a incetat contractul din decizia angajatorului. Intrebare mea este: are voie angajatorul pe perioada starii de urgenta si cu plata somajului tehnic de la stat sa-mi desfaca contractul? Adica nu era mai simplu sa primesc acest somaj tehnic. Stiu ca in mod normal, se poate trimite o notificare de incetare a raporturilor de munca, de ambele parti. Dar eu ma refer strict la aceasta situatie, pe perioada coronavirusului si a starii de urgenta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreea.ag , utilizator 09:10, 6 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate sa faca asa ceva.....sa decida incetarea c.i.m

Somaul tehnic este o optiune pentru angajator si nu o obligativitate in sarcina acestuia.
Buna ziua. In aceeasi zi, 9.03.2020 am fost si eu angajata intr-o companie cu o perioada de proba de 90 de zile. Intrebarea este, daca vom intra in somaj tehnic, perioada de proba continua sau se opreste si se reia dupa revenirea la lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic in perioada de proba Roxana1995 Roxana1995 Buna ziua!Saptamana trecuta mi-am schimbat jobul ,contract de munca pe perioada nedeterminata cu 90 de zile perioada de proba.Sunt putin ingrijorata referitor ... (vezi toată discuția)
Contract muncă marianalin marianalin Am fost angajat în 17.02.2020,am lucrat până la data de 31.03.2020 cu contract de munca pe perioada neterminată,azi 31.03.2020 am primit o notificare in ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a contractului individual de munca Toth Madalina Toth Madalina Buna ziua! In data de 03.02.2020 m-am angajat la SC ALTEX ROMANIA SRL. Mi s-a facut un contract pe perioada nedeterminata avand functia de CASIER. In data de ... (vezi toată discuția)