avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract muncă

Am fost angajat în 17.02.2020,am lucrat până la data de 31.03.2020 cu contract de munca pe perioada neterminată,azi 31.03.2020 am primit o notificare in care se precizează încetare contract de munca( nr.___din data de--- ): începând cu data de 01.04.2020,potrivit art.31(3) Codul Muncii.
În situația prezentă (stare de urgență pe teritoriul Romaniei,datorită Covid19) este legală decizia din Contractul de Muncă ?
și dacă nu ce trebuie să urmez,menționez că notificarea am semnat o datorită art.31(3)din Codul Muncii.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 5 Aprilie 2020
Este corectă decizia in cauza.
Bună ziua,nu există sau nici nu au venit cu vreo decizie sau lege pentru oamenii care erau cu contract de muncă în perioada aceasta ?(perioada probă 90 zile)
-cum ajuta statul român și această categorie de salariați ?
- cui trebuie să mă adresez ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. la initiativa angajatorului va da posibilitatea sa beneficiati de somaj in baza Legii 76/2002.

In acest sens, luati legatura cu AJOFM-ul sa va spuna ce acte sunt necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa perioada de proba ruxandram ruxandram Buna ziua, Dupa finele perioadei de proba, daca angajatul sau angajatorul doreste sa sisteze colaborarea si angajatul este somer pana la un nou loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Notificare perioada de proba amas amas Buna ziua, am incetat un angajat in perioada de proba iar cei de la ajofm. imi cer motivul concret al incetarii ..!!!Ma ajuat cineva? Nu corespunde ... (vezi toată discuția)
Concediere art 31(3) Semyaza Semyaza Buna , Prietena mea este in urmatoarea situatie : A fost concediata prin o notificarea conform art 31 alin 3 , dupa o modificare de functie , in perioada de ... (vezi toată discuția)