avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nou angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nou angajat

Buna ziua. De 5 luni de zile sunt angajat intr o frizerie, si de puțin timp am aflat ca statul plătește cartea de munca si salariul minim pe economie noului angajat, iar mie patronul imi cere sa suport si eu jumate din cartea de munca, "pt ca este 970 de lei și nu poate suporta el tot", eu intelegandu ma cu el sa fiu platit la procent 50%, si nu mi se pare normal sa mai imi ceara si mie sa plătesc jumate din cartea de munca. Ce este de facut in situatia asta? Este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 2 Aprilie 2020
1. Este eronat ca " statul plătește cartea de munca si salariul minim pe economie noului angajat,"
Subventiile sunt primite numai in anumite situatii prevazute de Legea 76/2002.

2. Angajatorului in revine obligatia sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii.

3. Depuneti sesizari la ITM/ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj yna31 yna31 Buna ziua va rog ajutati-ma am salariu minim pe economie si patronul mi a cerut sa platesc eu contributiile la stat daca nu ma ttrece cu jumatate de norma.Nu ... (vezi toată discuția)
Crestere copil Christakitty Christakitty Buna ziua,sunt insarcinata, lucrez la un salon de coafor,la procent,insa pe cartea de munca avem 8 ore cu minim pe economie,iar patronul ma obliga..ca din ... (vezi toată discuția)
Contributii la stat pentru angajat prin conventie cu ajofm Ramona1982 Ramona1982 sunt angajata cu salariul minim pe economie dar la societatea noastra angajatorul plateste darile lui catre stat iar eu ca salarit pe ale mele....din pacte ... (vezi toată discuția)