avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Demisie asistent medical
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Demisie asistent medical

Bună seara.
Referitor la demisia asistentului medical în aceste zile, este sau nu incriminată de legea penală?
Precizez: demisie unilaterala, motiv lipsă materiale de protectie.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:32, 2 Aprilie 2020
- Demisia este unilaterala prin esenta ei.

- Codul muncii spune: (2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

- Singura discutie care se poate face, este cea legata de preaviz, adica "Termenul de preaviz este cel convenit de părți în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile și nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariații cu funcții de execuție, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariații care ocupă funcții de conducere."

- Despre o incriminare penala, nu am auzit pana acum
Nu exista in Codul penal prevazuta si pedepsita ca infractiune "demisia pe durata starii de urgenta "..
mulțumesc
Se discută mărirea termenului de preaviz la 90 zile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare, lucrez ca sofer si vreau sa imi dau demisia am lovit ... MariusDaniel18 MariusDaniel18 Salutare, lucrez ca sofer si vreau sa imi dau demisia Am lovit masina de 3 ori in timp de 3 luni Șeful meu mi a spus ca nu imi va accepta cererea de ... (vezi toată discuția)
Preavizul in cazul demisiei handsu handsu Cat este preavizul in cazul in care angajatul depune demisie ? (vezi toată discuția)
Sunt profesor si vreau sa-mi dau demisia mih43l4 mih43l4 Sunt profesor debutant si vreau sa-mi dau demisia. In acest caz, se aplica aceleasi reguli ca si in cazul persoanelor care lucreaza in mediul privat? Ma refer ... (vezi toată discuția)