Bună seara! Sunt într-o situație incomodă, ca să nu fac mesajul lung, nu am destul parchet ca să acoper suprafața unei camere, mă pot deplasa la Dedeman (în același oraș, la o distanță de 3 km) pentru a mai cumpăra 2 pachete?
Menționez că parchetul îl pun la mine acasă și nu sunt un muncitor calificat or angajat undeva, sunt student al UPB.
Dacă da, ce ar trebuie să bifez/menționez în declarație în acest scop?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legal nu aveti motive sa faceti deplasarea. Paradoxul este ca, un muncitor parchetar care v-ar presta serviciul de montaj, ar putea, legal, sa o faca, adica sa mearga la magazin, sa cumpere, sa vina, sa monteze, etc, si per total sa se expuna pe el, dvs si altii la contaminare, mai mult decat in situatia in care dvs v-ati face treaba singur. Absurd, nu?
Asa e gandita legea.
In practica, azi, in conditiile in care va hotarati sa actionati (pe baza unei simple declaratii pe proprie raspundere, alta decat cea cu bife predefinite) se pot intampla 2 situatii: 1) sa dati peste un organ care sa inteleaga absurdul problemei si 2) sa dati peste un organ care sa va aplice o amenda mai mare decat valoarea parchetului din toata camera.
almihnea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns. O să aleg livrare la domiciliu atunci, cam incomod pentru o comandă de 100 de lei transport 50. Dar astea sunt vremurile. Mulțumesc încă o dată pentru răspuns și o seară bună!
Foarte interesant e ca daca ati fi avut un caine sau pisica si locuiati relativ aproape de Dedeman ati fi putut merge in mod legal, deoarece la Dedeman se gaseste si mancare de caini (printre altele), completand declaratie, bifand optiunea pentru nevoile animalelor. Totusi daca ati fi cumparat un sac de mancare de caini si cateva cutii cu parchet si v-ar fi oprit politia venind de la Dedeman oare ati primi amenda pentru ca ati cumparat si lucruri care nu figureaza in declaratie? Dar daca nu mai aveau mancare de caini pe stoc, si ati veni inapoi cu mana goala, ar putea sa va dea amenda pentru ca ati mintit in declaratie? Ati facut bine ca ati comandat de pe internet.
Da, este adevarat, sunt multe situatii in realitate care nu se coreleaza cu legea, multe. Sunt situatii in care anumite persoane fara o problema reala se plimba nestingheriti fiind acoperiti de hartii, iar alte persoane cu probleme reale, pot primi amenda datorita subiectivismului. Ce sa facem, in afara decat sa speram ca trece mai repede perioada asta ...
Minciuni
Costica33
Am o vecina care hraneste un caine linga bloc. Stie ca eu nu sunt de acord cu asta, i-am spus si de atunci a inceput sa spuna tot felul de minciuni despre ... (vezi toată discuția)