avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... somaj tehnic sau concediu d odihna
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

somaj tehnic sau concediu d odihna

Avand in vedere situatia actuala cu coronavirus, am urmatoarea intrebare:
In locul somajului tehnic, as putea sa cer conducerii companiei, sa-mi aprobe efectuarea concediului de odihna. Am in momentul de fata mai multe zile de CO neefectuat din anul trecut, CO pe care as dori sa-l efectuez incepand cu data intrarii in perioada somajului tehnic.
Multumesc anticipat.
este posibil acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 2 Aprilie 2020
Șomajul tehnic e dispus de angajator, prin urmare el poate accepta și/sau propune angajaților să fie trecuți în concediu de odihnă și să le plătească, decât să fie trecuți în șomaj. Normal e ca să puteți beneficia de acel concediu de odihnă, Problema e legată de posibilitățile financiare ale firmei.
Multumesc pentru raspuns, Pai atunci daca-mi dau demisia, sa inteleg ca raman fara plata concediilor pe 2018 (10 zile), 2019 (30 zile) si 2020 (8 zile)? In acest caz ii dau in judecata si le blochez tot pana-mi recuperez banii.
Daca va dati demisia, atunci la incetarea c.i.m. angajatorul are obligatia sa va compenseze in bani zilele de Co neefectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe 10 august 2020 mi-am încetat activitatea la firmă, la data ... Marcelo2017 Marcelo2017 Pe 10 August2020 mi am încetat activitatea la firmă, La data respectivă mai aveam15 zile concediu de odihna neefectuate,Iar firma ma anunțat că acele ... (vezi toată discuția)
Ref concediu de odihna Nedeta Nedeta Buna seara! M-am angajat în februarie 2020 și până în iulie la o firmă. Am avut întrerupere in perioada pandemiei și am primit somaj tehnic. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! mi-am depus dosarul de pensionare in noiembrie ... alexandraSuta alexandraSuta Buna dimineata! Mi-am depus dosarul de pensionare in noiembrie 2020 si sunt in concediu de odihna pana pe 23.12.2020. Daca intre timp imi vine decizia de ... (vezi toată discuția)