avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic la. magazin
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic la. magazin

Am o colega care lucrează de aproape 10 ani într-un magazin, într-o gara, pe peron. Ar vrea sa intre in somaj tehnic, insa sefa sustine ca nu se poate, ca trebuie sa închidă toate punctele de lucru, iar la magazinele alimentare nu se poate intra in somaj tehnic. Minte sefa? Ce ar putea face colega mea in acest caz?
Stiu ca exista cazuri speciale in care angajatul isi poate depune singur actele necesare somajului tehnic, in cazul in care angajatorul nu dorește sa faca acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 08:14, 3 Aprilie 2020
șomajul tehnic este atunci când societatea angajatoare se încadrează în această situație, nu când vor angajații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare fortata ContSters79307 ContSters79307 Buna ziua ! Incep prin a va spune ca am fost victima unei restructurari fortate , fara temei solid , patronul meu argumentadu-si gestul cu « criza ... (vezi toată discuția)
Somaj? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as avea o problema si anume:sunt angajata la o firma din 15.08.2008 si pana in prezent,am fost luata din somaj,dupa terminarea facultatii.Acum am ... (vezi toată discuția)
Șomajul tehnic Loredana080 Loredana080 Bună dimineața, Dacă intr-un magazin lucrează două persoane, doar una dintre ele poate sta in șomaj tehnic? E obligatoriu ca o persoană să rămână ... (vezi toată discuția)