avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical de risc în șomaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical de risc în șomaj?

Bună ziua, până la sfârșitul lunii martie am beneficiat de concediu medical, iar în data de 2 aprilie a fost prelungit concediul cu data de 1 aprilie. Atunci când a fost trimis angajatorului, acesta a spus că medicalul trebuie anulat pentru că nu pot duce un act(medical) peste alt act(șomaj), așa este? 458
Cel mai recent răspuns: Mireladar , utilizator 10:21, 9 Aprilie 2020
Concediul medical primeaza inaintea somajului tehnic , in opinia mea.
Dar dacă angajatorul spune că ai făcut o evaziune că ai luat medical în timpul șomajului tehnic? Și dacă nu îl anulezi trebuie sa dai declaratiesi tu și doctorul?

Cornel Vasile a scris:

Concediul medical primeaza inaintea somajului tehnic , in opinia mea.

Poate sa spuna orice, nu aveti cum sa dati acea declaratiie ... daca are suspiciuni poate sesiza Casa de Asigurari de Sanatate.
Am înțeles că medicului nu i-ar fi dat voie în sistem să emită concediu medical dacă decizia pentru șomaj era deja înregistrată. Asa este?
Nu cunosc Programul sistemului de sanatate,dar din cate cunosc Casa de Asigurari de Sanatate nu are acces la REVISAL.

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic si concedii (medicale,de odihna, fara plata) EmiliaIoana EmiliaIoana Buna ziua. Societatea noastra va intra in somaj tehnic pentru o perioada de 30 zile calendaristice (luna aprilie). 1. In aceasta situatie, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru angajat al ue in romania Sylvester007 Sylvester007 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie ciudata,cred eu. Sotia mea, cetatean italian, rezidenta in Romania, angajata in conditii legale de munca, nu poate ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei in cazul concediilor medicale Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna dimineata, 1. In ce masura concediile medicale pe care le-a avut un salariat in decursul activitatii influenteaza vechimea in campul muncii vechimeaa ... (vezi toată discuția)