avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cim parțial
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cim parțial

Bună ziua, dețin 2 contracte de munca unul la 8 ore cu funcție de baza al doilea la 6 ore fără funcție de baza, contractul 1 este valid, contractul 2 a trimis angajații în șomaj tehnic, motivând ca eu nu beneficiez datorita faptului ca contractul 1 este valid. Asta este de înțeles, întrebarea este nu beneficiez de nimic de la jobul 2 o indemnizație de suspendare a CIM ului? Contractul este suspendat în aceasta perioada la jobul 2!va mulțumesc anticipat! As dori dacă se poate va rog și baza legala!
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 11:58, 3 Aprilie 2020
Ordonanța nr.32/2020, din păcate face această discriminare pozitivă. Spre exemplu, o persoană care beneficiează de pensie pentru limită de vârstă și o cumulează cu un contract de muncă - supsendat pe motiv de șomaj tehnic - va beneficia și de pensie (fiindcă e asimilată unui drept de proprietate -și de indemnizația de șomaj tehnic. Personal puteți să dați în judecată angajatorul și să ridicați execepția de neconstituționalitate a prevederii din Ordonanță, fiindcă ar trebui să fiți despăgubit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 cim uri elenaantochie elenaantochie Bună ziua, dețin 2 contracte de munca unul la 8 ore cu funcție de baza al doilea la 6 ore fără funcție de baza, contractul 1 este valid, contractul 2 a ... (vezi toată discuția)
Magazin inchis Ciobanu niculina Ciobanu niculina Am un magazin de cartier cu CAEN 4719 si 8219 nu stiu daca trebuie sa suspend activitatea..? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic zsokabarabas zsokabarabas Buna ziua. Fiica mea lucreaza cu contract de 8 ore la un restaurant care si-a suspendat activitatea. Daca mai are un contract de 2 ore la o firma, unde ... (vezi toată discuția)