avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Șomaj tehnic versus contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Șomaj tehnic versus contract de munca

Frizer în cadrul unui salon, care s-a închis pe data de 18.03. La acea data, patroana salonului refuza acordarea șomajului tehnic, ba mai mult, a obligat angajații în data de 15.03 sa semneze modificarea contractelor de munca în contract cu timp parțial de lucru, 2 ore/zi.
În data de 19.03, frizerul s-a angajat în cadrul unei alte firme, cu norma întreaga, fără a își prezenta demisia de la locul de munca anterior.
În data de 1.04, patroana salonului de frizerie, se hotărăște sa depună actele ptr șomajul tehnic.
Intrebare: ce trebuie făcut: demisie de la 1 dintre cele 2 locuri de munca, sau se poate merge pe șomaj tehnic și contract cu timp parțial de munca la cel de al doilea job?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 3 Aprilie 2020
Nu primeste somaj tehnic daca c.i.m. cu norma intrega este activ .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am drept la șomaj tehnic? Nicoleta Rebegea Nicoleta Rebegea Bună ziua,lucrez la un salon de înfrumusețare,am solicitat concediu de odihna pentru anul în curs în perioada 15.03-14.04. Pe data de 18.03.,unitatea a ... (vezi toată discuția)
Pot avea 2 contracte de munca simultan? popaionut2002 popaionut2002 Am deja contract de munca norma intreaga, pe perioada nedeterminata, in domeniu privat. Pot avea, conform legislatiei in vigoare, un al doilea contract de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru a beneficia de somaj anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o solutie la aceasta problema : un angajat are cim pe perioada determinata de 3 luni (23.01.13 - 22.04.13) pe perioada ... (vezi toată discuția)