avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Buna ziua,as dori si eu sa intreb daca mama,care a absolvit liceul in 2019,având 9 luni de cursuri in total,după o întrerupere de un an,nu pe.motive medicale,daca ulterior după ce a absolvit,a fost si angajată timp de 3 luni,se pot cumula lunile pentru a putea beneficia de indemnizație?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 4 Aprilie 2020
Care este data de nastere a copilului ?

Detaliati exact ce statut a avut acea persoana in ultimii doi ani anteriori acestei date ...
Data de nastere este 19/03/2020, un an de zile a suspendat cursurile,si nu din motive medicale,mai exact anii 2017-2018. Ulterior in anii 2018-2019 a reluat clasa a xII-a,avand in total 9 luni de scoala,si ulterior,dupa absolvire a mai muncit cu contract 3 luni,pe sezon. Intrebarea mea era daca din cele 24 de luni cand trebuia sa figureze ca elevă/angajată,se pot cumula cele 2 perioade(invatamant si angajare) pentru a beneficia de indemnizație?

Cornel Vasile a scris:

Care este data de nastere a copilului ?

Detaliati exact ce statut a avut acea persoana in ultimii doi ani anteriori acestei date ...

aprilie 2018 - martie 2020 este perioada eligibila pentru CCC

Da,cele doua perioada se pot cumula.

Intrebati la AJPIS ce acte trebuie sa depuneti la primarie pentru indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Luiza.G Luiza.G Buna ziua, am absolvit liceul pe data de 29.05.2020, eu frecventand cursurile la zi. Sunt insarcinata in 5 luni in prezent, iar eu la inceputul lui noiembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizația crestere copil Cris-liana Cris-liana Am lucrat in ultimi 2 ani ,14 luni la 3 firme diferite.in momentul in care am ramas însărcinată am renuntat la munca,deci de 9 luni nu lucrez.am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Prenatal si indemnizatie ptr copil Silvia 1326 Silvia 1326 Buna ziua,acum 3 luni m-am intors in tara din Anglia iar acum 2 luni am ramas insarcinata.Daca ma angajez acum in conditiile in care am lucrat in UK timp de ... (vezi toată discuția)