avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Acordul Vecinilor din Extravilan, fara constructii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Acordul Vecinilor din Extravilan, fara constructii

Buna ziua! Am un proiect pe fonduri europene, construire ferma de animale, in extravilanul unui Municipiu. La eliberarea autorizatiei de constructie, inginerul de la biroul de urbanism, imi cere acordul vecinilor, cu toate ca pe parcelele vecinilor nu sunt constructii, sunt culturi agricole, proprietarii vecini cultiva pe acele terenuri grau, porumb, etc. I-am cerut inginerului de la urbanism temeiul legal pentru care este necesar acordul vecinilor si mi a raspus ca....asa trebuie! Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta in aceasta privinta!
Cel mai recent răspuns: TomaGradinaru , utilizator 22:16, 6 Aprilie 2020
Acordul vecinilor este solicitat prin Certificatul de Urbanism, care a fost emis pentru edificarea fermei ?
Aveți un PUZ întocmit și aprobat pentru noua ferma ?
Vorbim aici de respectarea legislației construcțiilor, nu de finanțarea de la AFIR care o solicitați pt ferma.
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2020
Romeo Valentin, Expert judiciar
Nu. Acordul vecinilor nu este cerut prin certificatul de urbanism. I l am dat pentru ca mi a spus ca Ț asa trebuie", acord simplu scris si semnat de proprietarii vecini. Exista PUZ aprobat pentru ferma. In prezent, pentru autorizatia de construire, imi cere acordul vecinilor, declaratie la notariat, pe ideea ca iarasi " asa trebuie". Vecinii sunt plecati prin tari straine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor pentru puz Floricaion Floricaion Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o situatie problematica. Detin un teren intravilan de 13500 mp, pe care doreste sa-l cumpere cineva pentru a face o sala ... (vezi toată discuția)
Puz termini termini Buna ziua Am o intrebare va rog.....de curand am cumparat un teren intravilan....nu stiu daca am puz...trebuie sa merg la primarie sa ma interesez? in general ... (vezi toată discuția)
In ce conditii un teren intravilan de 10.000 mp cu puz aprobat ... Calonfir D Calonfir D In ce conditii un teren intravilan de 10.000 mp cu PUZ aprobat in 2008 isi poate pastra PUZ-ul daca este parcelat in parcele de cate 1000mp cu drum de acces ... (vezi toată discuția)