avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care este termenul platii pensie intretinere?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care este termenul platii pensie intretinere?

Sunt obligat, conform unei decizii civile, la plata unei pensii de intretinere. Textul deciziei suna asa: "obliga paratul-reclamant la plata in favoarea copilului sau minor a unei pensii lunare de intretinere in cuantum de XXX lei". Nu exista nicio intelegere intre parti cu privire la termenul de plata. Exisat vreo lege care sa specifice termenul limita pentru plata pensiei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:34, 4 Aprilie 2020
Aspectul la care va referiți nu este reglementat ,platiti cum aveti posibilitatea in cursul lunii,important este sa fiti cu plățile la zi.Daca sunteti in relatii decente cu fosta puteti stabili un termen tinand cont de necesitățile minorului,etc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul limită este ultima zi din lună. După această dată dacă este depășită, se poate trece la executare silită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea pensiei de intretinere platita in plus Livica Livica Fostul meu sot a obtinut prin instanta micsorarea procentului pensiei. Astfel, dupa sase luni de proces, dupa multe minciuni si doi avocati platiti, din doua ... (vezi toată discuția)
Reducerea pensiei de intretinere bdeliam bdeliam Am urmatoarea situatie: Copilul meu a avut o pensie de intretinere platita de tatai ei, prin poprire pe salar, fiind angajat . Acum, mi-a dat copilul in ... (vezi toată discuția)
Decizie RIoan RIoan Procesul meu de divort a parcurs etapele fond, apel si recurs. Acum am o hotarare irevocabila, insa nu inteleg cum opereaza ea asupra obligatiilor mele ... (vezi toată discuția)