avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plasament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plasament

In urma cu mai bine de un an am luat in plasament simplu 2 copii(mama a decedat si tatal ne-a rugat sa il ajutam cu cresterea o perioada).Dupa ce i-am luat am aflat ca cel mic a fost abuzat .Tatal a depus declaratie la Directia pentru protectia copilului acum cateva zile conform careia doreste sa il dea spre adoptie pe cel mic.La cel mare tine foarte mult,l-a luat de multe ori si cate 6 saptamani la el,il suna zilnic,iar pe cel mic l-a neglijat total in ultimul an.A fost gasita la Directie o declaratie mai veche a dansului(acum 2 ani)prin care renunta la copil.Astazi a fost audiat de 2 persoane de la Directia din raza domiciliului nostru si a fost amenintat ca sa retraga declaratia pentru ca altfel ii se iau ambii copii.
Cat de legala este aceasta interventie si unde ne putem adresa pentru remediere?
Cel mai recent răspuns: mariteo17 , utilizator 09:13, 12 Decembrie 2009
Am uitat sa mentionez ca noi ca si familie am fost "verificati" si este atestat in vederea adoptiei...am fost chiar de acord ca in cazul in care tatal ii da pe amandoi spre adoptie putem sa ii luam pe ambii,dar dansul nu il doreste decat pe cel mare.
Tatal copiilor este din alt judet.Directia de asistenta sociala de la domiciliul dansului l-a audiat,consiliat si nu mai stiu ce si cum si au trimis dosarul inclusiv cu probe care atesta ca inca de la nastere copilul cel mic a fost neglijat si abuzat.Acum copilul mic are 4 ani si cel mare 7 ani.
Atestatul nostru urmeaza sa fie anulat pentru ca se mentiona in el "pentru adoptarea copiluilui in plasament" .
Declaratia prin care renunta la copil, la cel mic in ce judet si unde se afla ?
La judetul unde se afla domiciliul tatalui si a fost trimisa impreuna cu tot dosarul si la directia din judetul unde domiciliam noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie copil alinabalan74 alinabalan74 daca vreau sa adopt un copil pe care viitoarea mama doreste sa mi-l dea spre adoptie cum pot proceda sa il iau chiar din maternitate cu acte in regula fara a ... (vezi toată discuția)
Situație imposibilă: am recunoscut un copil care nu este al meu, l-am crescut împreună cu soția iar acum mama m-a denunțat. ce putem face ca să-l creștem în continuare? credul71 credul71 Buna ziua, Am răspuns la apelul unei mame disperate( o femeie de moravuri ușoare), care nu se descurca cu creșterea unui copil l-am luat eu sa-l cresc( ... (vezi toată discuția)
Minor doreste ca parintii sa renunte la custodie anonimanonim anonimanonim Buena ziua, Va expun următoarea problema. Este vorba despre 2 minori, unul de 11 ani iar celălalt de 7 ani care practic nu mai vor sa trăiască sub ... (vezi toată discuția)