avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi angajat la revenire din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi angajat la revenire din CIC

Buna ziua,
As avea si eu nevoie de un raspuns argumentat cu textul de lege la intrebarea:
- Cat timp nu pot fi concediat la intoarcerea la termen din CIC ?
Precizez "la termen" adica atunci cand copilul meu(cu handicap) implineste 3 ani.

Din cat m-am putut documenta, daca revenirea din CIC se face Anticipat,cu minim 60 de zile inainte, si implicit beneficiez de stimulentul de insertie, interdictia de concediere se prelungeste cu 6 luni de la data revenirii definitive la servici.( Art. 25 OUG 111/2010 actualizata prin legea 89/2019).
Inteleg insa din textul de lege ca se aplica doar la revenirea anticipata, pt cei ce sunt in plata stimulentului.

Ce se intampla in situatia in care ma intorc efectiv in ziua in care expira de drept CIC, respectiv cand copilul meu implineste 3 ani?
Ce drepturi impotriva masurilor de concediere am ca salariat? Ce text din lege ?

Si in secundar, o intrebare: care este diferenta daca revenirea la munca se face pe perioada in care esfe declarata stare de urgenta comparativ cu o situatie normala, de "pace" , ca sa zic asa.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nicolae80 , utilizator 22:50, 9 Aprilie 2020
Nimeni ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea la serviciu dupa concediu crestere copil ElaBocai ElaBocai Buna ziua! Daca ma intorc la serviciu cu minim 60 de zile inainte de inplinirea a 2 ani a copilului, se va acorda stimulent de insertie pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul stimulentului de inserție Paularus Paularus Buna ziua Momentan sunt in CIC, iar pe 2 iunie 2018 băiatul meu va împlini 2 ani. La firma unde lucrez au fost mai multe cazuri de mame recent întoarse ... (vezi toată discuția)
Concediere intrebare_buna intrebare_buna Buna ziua! Am o intrebare. Daca o salariata a fost 1 an in concediu ce crestere copil si a revenit cu o zi mai repede pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)