avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment.

Bună ziua.
Este prima dată când îndrăznesc să întreb ceva aici.
Vă rog să mă ajutați.
Fac un rezumat scurt: am cumpărat un apartament cu 0 la asociație pe data de 09.01.2020. Acum, după adunarea generală, mă obligă să plătesc 13 lei/lună timp de 2 ani. Ei au poprire la bancă deoarece au datorii mari la Termica, dar nu consider că este corect să plătesc eu (proprietar de 3 luni) datoriile altora! Mă enervează maxim asta! Eu nu am avut niciodată datorii. Prefer să rămân fără bani, dar să pot dormi liniștită.
Doamna dinaintea mea a pus centrală cu gaz de 10 ani, o cunoșteam și știu că nu avea datorii la asociație. În prezent, am centrală pe gaz. Ce treabă am eu cu TERMICA? Mai ales că în scara blocului, un singur vecin mai are căldură de la Termica. Restul, toți, au centrală!

Vă rog să îmi spuneți, mă pot obliga/sancționa/penaliza dacă refuz să plătesc fondul de rulment?

În speranța că mă veți ajuta, vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2020
Owl., utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:48, 6 Aprilie 2020
Fondul de rulment este ceva, ceea ce spuneti dvs acolo cu niste datorii catre furnizori este altceva.
Ar fi bine sa clarificati pentru ce anume vi se cer acei bani. Daca este fond de rulment, este in regula, trebuie sa il platiti.
Pentru datorii, ar trebui stiute mai multe detalii. Daca sunt ale asociatiei, ar cam trebui sa le platiti si pe acelea.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locuitul in imobile de locuit in comun are avantaje si dezavantaje
Legiuitorul a impus drepturi si obligatii in sarcina proprietarilor de spatii cu destinatia de locuinta printre care si constituirea si actualizarea fondurilor de rulment si de reparatii cu utilizare distincta respectiv achitarea in avans a facturilor furnizorilor/prestatorilor de servicii si executarea de reparatii la partea comuna de condominiu
In situatia in care autoritatea instantei de judecata prin hotarare judecatoreasca definitiva dispune in sarcina asociatiei de proprietari obligatia achitarii de sume in favoarea unui tert,asociatia de proprietrai urmeaza sa achite respectiva suma prin impuneri individuale tuturor proprietarilor din condominiu
Daca dv va asumati responsabilitatea sa nu achitati sumele,automat asociatia de proprietari pentru recuperare sume cu titlu de restanta neachitate in termneul stabilit initial poate aplica penalitati ,ulterior poate demara procedura d erecuperare debit in instanta de judecata cu costuri majorate pentru dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitate la cotele de intretinere Mimita5 Mimita5 Buna ziua, In conditiile aplicarii noii legi a asociatiilor de Proprietari pentru penalitatile la cotele de intretinere pot fi dat in judecata? Cu intretinerea ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie ContSters208825 ContSters208825 Buna seara! Sunt administratorul unui bloc si am preluat un locatar cu penalitati de acum 5 ani din care nu a platit nimic, dar platea la zi fara ... (vezi toată discuția)
Penalitati, ajutor katy76 katy76 Din cauza unor probleme financiare am ajuns sa am o datorie destul de mare la intretinere. Cea mai mare parte a acestor datorii sunt penalitatile. Am incercat ... (vezi toată discuția)