avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Transcriere auto la impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Transcriere auto la impozit

Buna ziua.am cumparat o masina inmatriculata in Romania din Constanta.Datorita situatiei de fata nu am reusit sa ajung la domiciliul meu sa o trec la fisc pe numele meu si din aceasta cauza am depasit termenul de 30 de zile.Ce as putea sa fac in aceasta situatie si eventual ce penalitati o sa primesc?
In cazul de fata mi-a expirat si asigurarea si nu pot incheia alta in vederea inmatricularii pana nu o trec la fisc la mine.as putea sa trimit documentele necesare la domiciliu sa se ocupe cineva de problema asta?sau trebuie sa merg eu personal?si alta problema ar fi ca nu am fisa de inmatriculare dar am inteles ca pt asta face obiectul contractul de vc care este stampilat la fisc in orasul de unde am cumparat-o.multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2020
akal, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:58, 6 Aprilie 2020
In cazul inmatricularii bunurilor mobile exista 2 termene respectiv de 30 de zile pentru nptata auto pe rol fiscal si de 90 de zile de parcurs procedura d einamtriculare la politie
Exista posibilitatea legala sa incheiati procura notariala in favoarea unui tert care sa se ocupe sa parcurga etapele necesare inmatriculare auto
Pentru parcurgerea procedurii de inmatricualre auto este obligatoriu ca cel care cumpara sa primeasca fisa de inmatricualre vizata de catre administratia fiscala reponsabila domiciliului vanzatorului
:
Ce acte sunt necesare pentru înmatriculare auto în 2020

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea fiscala a masinii mirel_zahir mirel_zahir Buna ziua, In urma casatoriei am schimbat buletinul cu noul nume si noua adresa. Ca urmare, am demarat procedura de transcriere fiscala a masinii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! băiatul meu a achiziționat o mașină din germania. ... Ioan P Ioan P Bună ziua! Băiatul meu a achiziționat o mașină din Germania. Vreau să o trec pe numele meu când îi fac prima înmatriculare. Este nevoie de contract ... (vezi toată discuția)
Tzeapa la cumparare masina sh bbusiness bbusiness Am avut intentia sa cumpar un auto SH de la un vanzator aflat in alta localitate. Acesta mi-a cerut copie dupa CI ca sa poata completa fisa de ... (vezi toată discuția)