avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Transmitere catre executor dosar credit ipotecar aflat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Transmitere catre executor dosar credit ipotecar aflat pe rolul unei instante

Buna ziua,

As dori sa intreb daca un dosar de credit ipotecar poate fi transmis catre executorul judecătoresc spre executare silită daca acel dosar face deja obiectul unui proces cu banca. Este vorba de un dosar cu credit CHF unde s a inceput executarea silita deja, desi procesul nu era finalizat.

Mentionez ca transmiterea catre executor s a facut pentru neplata ratelor bancare pe o perioada de 4 luni

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2020
Mugurel Oprea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mugurel Oprea , utilizator 08:08, 8 Aprilie 2020
Buna ziua,

Undeva va aflati in eroare, probabil cu privire la notiunile pe care le folositi, e de inteles. Dosarele de instanta nu ies din instanta, cu atat mai putin nu sunt trimise la executor. Executarea silita poate fi initiata exclusiv in baza unor titluri executorii, insemnand hotarari judecatoresti definitive sau alte inscrisuri carora legea le acorda calitatea de titluri executorii (ex. file de CEC, BO, contracte de asistenta juridica).

ATENTIE: contractele de credit reprezinta titluri executorii insa nu si contractele prin care au fost cesionate contractele de credit. acest aspect trebuia invocat in cadrul contestatiei la executare pe care intuiesc ca ati promovat-o.

Buna ziua! M am referit la contractul de credit ipotecar cu banca in sensul de dosar. Multumesc pt raspuns.
Va trebui sa depuneti contestatie la executare si sa cereti suspendarea executarii silite, cereti certificat de grefa de la instanta sa aratai ca sunteti in proces.
Da, puteti fi executat silit si daca sunteti in proces, contractul de credit e titlu executorieu si nu aveti o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca altceva. Daca veti castiga, ce vi s-a executat in plus vi se va da inapoi.
Ma gandesc ca aveti avocat in procesul cu banca, sfatuiti-va cu el in ce priveste executarea.
Daca nu aveti avocat, ar fi timpul sa aveti..
Buna ziua. In regula. Am inteles acum. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare provizorie executare silita dansultanu dansultanu buna seara!am o executare silita cu poprire pe conturi la o firma.pot suspenda executarea silita pe o perioda ca firma respectiva sa poata schimba gajul la ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit in totalitate FFLORIN1976 FFLORIN1976 Buna ziua, Am credit ipotecar chf,am probleme de sanatate cu copilul si am cerut la banca o solutie de asa natura in care sa nu raman restant,cei de la banca ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata ion_ceci ion_ceci Buna ziua, Se poate folosi procedura somatiei de plata in urmatoarea situatie? Debitorul pt. plata facturii emite fila c.e.c. fara acoperire. Creditorul ... (vezi toată discuția)