avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... chemare in judecata pretentii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

chemare in judecata pretentii

buna ziua. am si eu o problema. in 2016, in baza unei sentinte civile ramasa definitiva prin respingerea apelului s-a dispus evacuarea dintr-un imobil a unui domn. nevrand sa evacueze imobilul, am apelat la executor judecatoresc, cheltuiala cu executarea fiind suportata de domnul in cauza. acum, intre timp acesta a castigat in instanta, in 2017 dreptul de proprietate asupra imobilului. acum, in 2020 ma da in judecata pentru a-i restitui cheltuielile de executare. precizez ca executarea a avut loc in mai 2017. cum ma pot apara in acest caz, avand in vedere ca banii au mers catre executor.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:12, 8 Aprilie 2020
Executorul câștigă și în cazul când clientul său pierde. Creditorul suportă cheltuielile de executare dacă pierde procesul cu debitorul.

Dvs prin faptul ca l-ați evacuat, i-ați provocat un prejudiciu material, și astfel el atunci a suportat și cheltuielile de executare.
Executorul nu este parte în proces, deci nu-i puteți cere banii înapoi.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
Dapix, utilizator
problema este ca imi cere mie banii care au fost dati executorului.nu cer eu nimic nici lui nici executorului.
Cum v-am explicat mai sus, când l-ați evacuat i-ați provocat un prejudiciu material, prin faptul că el a suportat cheltuielile de executare.
Acum, când el a câștigat procesul prin care a contestat evacuarea prin executare silită, are dreptul să-și recupereze de la dumneavoastră cheltuielile de la executare.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
Dapix, utilizator
nu a contestat executarea .tocmai asta este problema mea. a intervenit alt proces prin care a castigat in instanta imobilul.
Noi nu.avem cum sa ghicim cum a formulat reclamantul.actiunea,cum a motivat în fapt si.in drept etc.Mergeti cu actele la un av,aveti timp destul ,pe perioada stării de urgență au fost suspendate termenele procedurale în care ar fi trebuit să faceti întâmpinare.Dupa consultarea actelor av o sa va sfătuiască corespunzător.

Alte discuții în legătură

Executare silita -licitatie apartament- dezbatere mostenire mrbigrama mrbigrama Buna seara, Apelez la experienta D-vs poate ma puteti ajuta sa aflu mai multe detalii: Dorind sa ma inscriu la o licitatie publica a unui apartament, am ... (vezi toată discuția)
Vreau să cumpăr o casă aflată în executare silită, dar proprietarul este în proces cu banca. risc ceva dacă voi cumpăra acest imobil? Bea123 Bea123 Buna ziua, Subt interesata sa particip la licitatie pentru o casa aflata in executare silita insa cabd am fost sa o vad m-a abordat proprietarul spunand ca se ... (vezi toată discuția)
Greseala executor ioanandrei ioanandrei am cerut executarea silita a unei persoane printr-un executor judecatoresc platind onorariul cuvenit iar acesta nu a citit suficient dispozitivul gresind ... (vezi toată discuția)