avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... NOUA LEGE A CONSILIERILOR JURIDICI
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

NOUA LEGE A CONSILIERILOR JURIDICI

E cineva bine informat despre adoptarea noii legi a consilierilor juridici? E in SENAT pentru dezbatere, dar cu aceste crize politice si personale ale politicienilor , care bineinteles ca au prioritate in acest moment, sper sa se auda de bine si pentru noi, consilierii juridici, care mai suntem in tara, inca, pe pozitii.
Multumesc pentru interes.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 11:19, 22 Aprilie 2010
va rog sa va exprimati parerea cu privire la noul proiect de modificare a legii consilierilor juridici

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
solo, utilizator
Proiectul de lege semnat de d-l Valeriu Tabara este identic ca si continut cu proiectul de lege care se afla depus la Senat. Problema acestui proiect este ca el contine o gafa care s-ar putea sa ne coste pe toti consilierii juridici care nu lucram in institutiile publice. Astfel la art. 1 al legii 514 se adauga alin 2 care prevede ca nu pot fi consilieri juridici decat cei care fac parte din compartimentele juridice reglementate de lege (am citat din memorie). Problema este ca eu nu am gasit in tot cuprinsul legii decat reglementarea compartimentelor juridice din institutiile publice. Prin urmare, ce se intampla cu ceilalti consilieri juridici ?
Proiectul Olteanu da o mai mare importanta organizarii profesiei insa, pe fond, lasa problema nerezolvata. In nota de fundamentare se gaseste mult limbaj de lemn si multe forme fara fond.
Raspunsul ar fi in propunerea alin3 art1 "...Persoanele fizice care au pregatirea juridica necesara si presteaza munca in alte compartimente, diferite de cele enumerate la alin.(2) nu au calitatea de consilieri juridici..."...
Oricum va fi nevoie de detaliere: ce se intelege prin persoana fizica cu pregatire juridica?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
Aurelian Cîcu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere fara examen ContSters128473 ContSters128473 Stie cineva ce s-a hotarat la Congres in legatura cu admiterea fara examen pana la adoptarea proiectului de modificare a L. 51/1995. (vezi toată discuția)
Proiect modificare lege consilieri juridici Mihaiela  Teodora Popa Mihaiela Teodora Popa Ce parere aveti de noua propunere legislativa privind incadrarea in profesia de consilier juridic reglementata de legea 514, doar a cons. jur. ce lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Proiecte de legi rccro rccro În ce stadiu este acest proiect de lege ? http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=13850 (vezi toată discuția)