avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

poate fi atacat testamentul sotului meu de catre cei doi copii din casatoria anterioara? noi avem un copil impreuna iar pe cei doi i-a lasat cu mama lor intr-o casa de IGR(inchiriata de la stat)
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:20, 13 Decembrie 2009
Buna ziua !
In masura in care testamentul incalca rezerva succesorala a celorlalti copii, se poate cere reductiunea liberalitatilor excesive. Adica, mai clar si usor de inteles( de fapt asta va intereseaza), sotul poate lasa prin testament averea lui, dar cei doi copii din afara casatoriei beneficiaza prin lege de o parte din mostenire, asupra careia sotul este tinut a dispune.
Cu stima !
VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EXISTA VREO MODALITATE SA-I RAMANA CASA BAIETELULUI REZULTAT DIN CASATORIA NOASTRA,FARA SA O IMPARTA. VA MULTUMESC!
Incheierea unui contract de vanzare cumparare intre parinti si copil. Dar are importanta si varsta copilului....
COPILUL ARE 6 ANI . TREBUIE SA FIE MAJOR PENTRU A INCHEIA ACEL CONTRACT? VA MULTUMESC !
Si un copil minor poate primi un bun , prin perfectarea unui act de vanzare cumparare, existand si incuviintarea autoritatii tutelare.

Alte discuții în legătură

Contract neatacabil vio40 vio40 Buna ziua! As avea si eu o intrebare. O cunostinta doreste sa imi lase un apartament.Problema este ca dansul mai are rude carora nu doreste sa le lase nimic ... (vezi toată discuția)
Testament Dydy-bum Dydy-bum Detin un apartament si de curand m-am recasatorit.actualul meu sot are un copil major dintr-o casatorie anterioara. Ce drepturi au acestia la ... (vezi toată discuția)
Donatie catre minor laurast laurast am construit impreuna cu sotul meu o casa cu ajutorul unui credit ipotecar. as dori sa cunosc ce posibilitati am sa tranfer proprietatea casei copilului meu ... (vezi toată discuția)