avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Bună ziua. Dacă am lucrat în UE și am revenit în România, pot beneficia de indemnizație pt creșterea copilului. Problema este dacă nu mai am actele sa dovedesc ca am lucrat în UE cum pot dovedi acest lucru? Am sunat la ultimul loc de munca din UE pt a cere o copie după contractul de munca dar nu mi. Au răspuns. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 7 Aprilie 2020
Care este data de nastere a copilului ?

In ultimii doi ani anteriori acestei date ati lucrat numai in UE?

Detaliati daca in ultima perioada dinaintea nasterii copilului ati lucrat in tara.
Am luat indemnizație pt creșterea copilului din luna sept 2018 pana în luna sept 2019 din Germania. Am revenit în tara și am rămas însărcinată cu al doilea copil. Aici ca să depun actele pt indemnizație pt creșterea celui de al doilea copil care se va naște un august, îmi trebuie acte din Germania sa dovedesc ca am lucrat acolo. Eu nu mai am nici un act.
Ar fi bine sa intrebati la AJPIS, intrucat situatia dvs nu este reglementata in lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu creștere copil in românia dacă lucrez in anglia? Ecaterinnna Ecaterinnna Am lucrat in perioada 17 Septembrie 2018 - 30 Septembrie 2019 in România, după care am plecat in Anglia si lucrez din Octombrie 2019 -prezent. Sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie naștere copil Monica811 Monica811 Bună ziua, As dori sa știu dacă pot primi indemnizația de crestere copil dacă am muncit in Romania mai bine de 10 ani mi-am dat demisia în ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)