Soțul meu lucrează în sistemul sanitar iar eu in comerț. Am cerut concediu pt.a sta acasă cu copilul pe perioada stări de urgență (copil sub 12 ani),la care am primit răspuns ,să mă întorc la muncă pt.că nu mi se acordă concediu.Mi-au aprobat doar pe perioada 1-3 aprilie. Este legal, și ce pot să fac ținând cont de faptul că soțul nu poate lua acest concediu?.
Angajatorii din domeniile restrictionate de lege acordă zilele libere în condițiile prezentei legi, doar după epuizarea opțiunilor prevăzute de reglementările legale în vigoare pentru desfășurarea activității și cu obligația asigurării continuității activității, respectiv prin programe individualizate de lucru, munca în schimburi, munca la domiciliu și telemunca.
Mulțumesc pt.raspuns.In conditiile in care mi -au aprobat concediul pe perioada 1,-3 aprilie nu se prelungește din oficiu? Mi-au transmis ,nu scris,sa- mi iau CO.Di moment ce eu a trebuit să fac cerere scrisă,plus declaratie pe propria raspundere de la soțul,și ei ar trebui să facă la fel. Eu mă gândesc că nu vor acest lucru,pt.că am dreptul la această lege. Unde aș putea să mă adresez pt.a știi sigur ce să fac? Mulțumesc anticipat!