avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Detinere droguri consum personal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Detinere droguri consum personal

Buna ziua, recent am auzit o poveste de la un prieten ce ma pus pe ganduri intr-o oarecare masura.

In aceste vremuri, acesta a comis infractiunea detinerii de droguri in timp ce cu o masina se deplasa la un prieten apropiat sa ramana la el o perioada de timp. Acesta a fost prins de jandarmerie si perchezitionat iar in urma perchezitiei au fost gasite acele probe de care v-am spus mai sus, acestea fiind sub tabelul 3, droguri de risc, in urma incheierii declaratiei, acesta a declarat de unde a procurat aceste droguri cat si ca urma sa le foloseasca in scop de relaxare/consum. Dupa cele intamplate si dupa intocmirea declaratiei, unul dintre jandarmi l-a pus pe acesta sa semneze declaratia cat si pe martorul ocular (soferul) dar niciunul nu a primit un proces verbal de comitere a unei infractiuni cu drept penal.

Intrebarea mea este, de ce nu s-a intocmit un proces verbal dupa semnarea declaratiei, si ce se v-a intamplat cu acesta in detrimentul actelor semnate.
Este proces-verbal de flagrant delict, de comitere ă unei infracțiuni si nu se comunică.
Fapta nu constituie contravenție.

O sa fie chemat la DIICOT si va avea dreptul.de a fi însoțit de avocat.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc frumos de raspuns,

Da, acesta inca nu a fost chemat, de aici curiozitatea mea fata de aceasta intamplare stiind ca aceasta intra sub infractiune cu pedeapsa penala
O sa.fie chemat dar peste câteva luni bune.
Nu e timp acum.de astfel.de cazuri.
O sa fie citat de DIICOT dupa ce se primeste rezultatul expertizei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala importriva unui politist rutier PPStm PPStm Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si mi s-au cerut documentele mele si ale masinii Apoi agentul mi-a cerut sa cobor spunandu-mi ca imi va efectua ... (vezi toată discuția)
Posesie comprimate - proces verbal an4rei an4rei Bună ziua, Într-o seară în Brașov, eu și încă 2 prieteni am fost percheziționați lângă un drum de acces mașini către cămine. Un jandarm și ... (vezi toată discuția)
Prins cu substanțe ilegale pe o stradă din bucurești. nu am antecedente penale și nu am avut în viața mea probleme cu poliția... la ce să mă aștept? raszagal raszagal Buna ziua, am mare nevoie de informatii cu privire la situatia de mai jos. În urmă cu o saptamana, am fost luat cu asalt de niste jandarmi chiar cum am ... (vezi toată discuția)