avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... După ce perioadă pot beneficia de concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

După ce perioadă pot beneficia de concediu medical

Bună dimineața, mi-am schimbat locul de muncă la alt angajator, la fostul angajator am fost asigurat, după ce perioadă de timp pot beneficia de concediu medical la actualul angajator? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:25, 8 Aprilie 2020
Buna ziua,
Si din prima saptamana, daca situatia o impune ( nu avem de unde stii cand ne imbolnavim, suferim un accident...).
Stagiul de cotizare te ajuta sa poti primi bani pe perioada cat beneficiezi de acest concediu.
Sfatul meu este sa incercati sa nu va imbolnaviti* prea des in perioada de proba, atunci poate inceta contractul de munca mai usor.
După prima zi de activitate, daca anterior aveti îndeplinită condiția stagiului minim de cotizare in sistemul de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu medical in primele 6 luni de la angajare Ivan. Suciu Ivan. Suciu Bună ziua. Am schimbat recent locul de muncă, cu o întrerupere de 2 săptămâni între joburi. Sunt angajat la noul loc de muncă din 16 octombrie ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea sotului bolnav edyfloela edyfloela buna seara! sotul a suferit un grav accident la serviciu si e imobilizat la pa pt 7 saptamani. se poate ca sotia sa beneficieze de vreun concediu in aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu medical klari klari Bună ziua. Am lucrat la o firmă de ani de zile care s-a desfinţat, patronul a făcut o nouă firmă, tot acolo lucrez, numai că firma are un alt nume, acum ... (vezi toată discuția)