avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la concediu medical in primele 6 luni de la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la concediu medical in primele 6 luni de la angajare

Bună ziua.
Am schimbat recent locul de muncă, cu o întrerupere de 2 săptămâni între joburi.
Sunt angajat la noul loc de muncă din 16 octombrie (fiind incă in perioada de probă de 3 luni).
In caz de nevoie, am dreptul la concediu medical?
Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:56, 20 Decembrie 2023
Da, aveti dreptul daca aduceti la noul loc de munca o adeverinta de la fostul loc de munca din care sa rezulte stagiul de cotizare de pana atunci.

Stagiul minim este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical si acesta nu trebuie sa fie doar la un singur angajator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la asigurari de sanatate Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care la un angajat astazi este ultima zi lucrata, de maine ii inceteaza CIM-ul La noul loc de munca va incepe activitatea la jumatatea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical artur1971 artur1971 Va rog sa-mi spuneti daca , avand vechime de 15 ani dar din 11 iunie 2009 am schimbat locul de munca cu o intrerupere de 2 zile , concediul medical m-i se ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la cm plătit Ferenczagnes Ferenczagnes Bună ziua Am apucat sa lucrez două zile la noul loc de muncă, a treia zi am ajuns de urgență la spital. Oare e normal să nu-mi plătească cm (vezi toată discuția)