avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua.
Am făcut un credit in anul 2012 la banca Piraeus și nu am mai putut sa achit împrumut mai rămâne 85 mil de achitat. Între timp acest dosar de credit s a predat firmei Investcapital și am primit din partea avocaților lor io executare silita pe o cotă de 12.5 dintr un imobil pe care îl dețin. Am citit pe internet că în special această firmă nu prea acționează legal și aș dori să depun o contestație la această executare. In acest caz se poate ști ce șanse de câștig am ? Sau mai bine sa ajung la o înțelegere cu creditorul. Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 12:49, 8 Aprilie 2020
În primul rând, trebuie verificat dacă este vorba despre o executare silită veritabilă sau despre o simplă notificare trimisă prin intermediul executorului judecătoresc.
Am primit o scrisoare în care mi se comunică faptul că am aceea datorie și dacă nu o plătesc în termen de 15 zile se demarează la executare silita. Nu știu ce anume sa fac să mă judec cu ei doar daca am șanse mari de câștig ? Sau pur și simplu să ajung la un aranjament financiar cu ei. Mulțumesc
Nu faceți nimic, deoarece nu este vorba despre o executare silită veritabilă,. Ei nici nu pot să vă execute fără un titlu, adică fără o hotărâre judecătorească. Luați legătura cu un avocat, care să le dea un răspuns potrivit situației, astfel încât să nu riscați consecințe juridice ulterioare.
Nu plătiți nici un ban.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata iliuta.vali iliuta.vali buna ziua ,va rog sa ma sfatuiti in legatura cu problema mea.am un credit de nevoi personale la piraeus bank,credit care nu prea mai reusesc sa-l platesc nu ca ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu cornel2222 cornel2222 Bună ziua! Datoria către o firma de telefonie poate deveni titlu executoriu? Mai pe scurt un fost abonament la Telekom de care nu am fost mulțumit ptr. Ca ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit irina_p irina_p Buna ziua, as dori un raspuns la situatia in care se afla sora mea. Sora mea si cumnatul meu au facut un imprumut la nabca in 2007 apoi au plecat in ... (vezi toată discuția)