avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil minor cu tutore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil minor cu tutore

Urmatoarea situatie: Copil minor cu tutore numit in acte. Parintii nu sunt decazuti din drepturi, DAR mama este schizofrenica internata, iar tatal are cert de handicap, normal fizic, dar cu ceva probleme mentale (a suferit si un accident grav de masina, dar s-a recuperat fizic). Mama are interdictie de a vedea copilul.
1. Ce poate face tutorele, matusa copilului care a crescut copilul de la cateva luni pana la peste 10 ani, ca sa adopte copilul?
2. Copilul a fost cerut de antrenor sa plece in strainatate cu lotul. Este nevoie si de semnatura parintilor ca minorul sa poata pleca in alta tara?
3. Daca rude din UE, cetateni UE, ale copilului ar dori sa ia copilul pe o perioada mai lunga (cu scoala, toate responsabilitatile, etc ), cum ar putea s-o faca?

Cu multumiri

Mihaela P
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 11:38, 12 Decembrie 2009
Ar trebui ca matusa faca demersuri sa decada parintii copiluluidin drepturile parintesti.Apoi sa-i fie incredintat copilul.E mai simplu decat cu adoptia.Apoi are toate drepturi le asupra copilului
Tutorelui numit ii este recunoscut si dreptul de a incuviinta actele minorului aflat sub tutela sa, de a-l reprezenta ( daca are sub 14 ani). Pentru anumite acte este nevoie de acordul expres al Autoritatii tualelare din cadrul primariei de la domiciliul minorului.
In privinta adoptiei, cereti informatii tot de la institutia sus mentionata . Adoptia insa se incuviinteaza de instanta si exista o procedura ceva mai complexa decat in cazul instituirii tutelei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela minor in cazul decesului ambilor parinti misupatrik misupatrik Buna ziua, Imi puteti spune cui se acorda tutela in cazul in care ambii parinti ai unui minor au decedat? Se poate face un act, cind unul din parinti este ... (vezi toată discuția)
Act de incuviintare tutela cica elena cica elena Ce trebuie sa fac pentru a primi tutela unui nepot cat maica sa e plecata in strainatate?Copilul nu are decat mama.Daca se poate sa imi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Tutore legal d-a-n-i-e-l d-a-n-i-e-l am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)