avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva unei firme de avocatura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva unei firme de avocatura

Buna ziua!
Am semnat un contract de asistenta juridica cu o firma de avocatura pentru redactarea,semnarea si depunerea unei actiuni CEDO in aug 2019. In dec 2019 am contactat avocata care mi-a redactat cererea si am intrebat-o daca are noutati. Mi-a raspuns ca nu. In feb.2020 am primit scrisoare de la CEDO in care mi se spunea ca cererea n-a indeplinit cerintele art.47 ( cererea era nesemnata de reprezentantul legal iar procura data firmei de avocatura depusa la dosar era nesemnata de mine) si dosarul a fost distrus. Am contactat avocata si mi-a spus sa stau linistita ca ei au raspuns cerintelor Curtii si au retrimis cererea si spre surprinderea mea mi-a trimis copia unei scrisori similare primita de dumnealor in oct.2019!!!! Am fost foarte surprinsa ca mi-au ascuns acest aspect si oricum cea de-a doua cerere era trimisa tardiv , termenul expirand in 26 sept 2019.Dupa ceva discutii avocata care mi-a redactat cererea mi-a spus ca impreuna cu seful dumneai ma invita la sediul firmei pentru discutii in vederea incheierii in mod amiabil al acestui conflict. Ulterior acestei discutii am primit pe mail un contract -tranzactie unde dumnealor se obliga sa-mi plateasca o anumita suma de bani in rate pe care mi-au cerut sa-l semnez. Dupa ce am citit acel contract am observat ca era mentionat un numar de 4 file in loc de 3, nu se preciza frecventa ratelor si cand urma sa inceapa plata lor etc. Am corectat contractul , l-am semnat si l-am retrimis. Raspunsul firmei a fost ca trebuie sa inchei acel acord direct cu avocata X care a redactat cererea si a trimis-o gresit de 2 ori, persona al carei nume nu apare nici in contractul , nici pe facturile primite de la firma si de care nu auzisem pana atunci. Datorita faptului ca numele sefului respectivei firme apare atat pe contractul de asistenta juridica cat si la persoana care a intocmit una din facturile prin care am platit onorariul ,m-am hotarat sa-i dau un e-mail direct pentru a vedea si punctul dumnealui de vedere. Pana in prezent nu am primit niciun raspuns, probabil domnul avocat este mult prea ocupat sa-i raspunda unui client marunt si prefera sa dea lectii la televizor . Intrebarea: care este termenul de prescriptie pentru actiune in instanta impotriva firmei ,1 an sau 3 pentru ca pana acum am avut opinii diferite? Am inteles ca pentru plangere la Barou este 1 an. Multumesc anticipat!
De curiozitate,avocatul respectiv este și teolog resapat?
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit din franța Natalia05 Natalia05 Bună ziua aș vrea și eu sa știu dacă este real sau este o înșelatorie , pe facebook ma invitat o doamnă din franța în priieteni după aia mia trimis ... (vezi toată discuția)
Litigii de muncă - concurență neloială foteamihai foteamihai Buna ziua, În luna mai a anului 2019 am începutul munca la fosta firma, contractul încheindu-se definitiv în 21 februarie 2020. Firma se ocupa cu ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive într-un contract de credit ipotecar, recuperare onorariu avocat Fantes Fantes În luna martie, 2016 am semnat un contract cu o casa de avocatură, pentru a mă reprezenta în instanță pentru clauze abuzive într-un contract de credit ... (vezi toată discuția)