avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... II, IF, PFA, ajutor indemnizație
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

II, IF, PFA, ajutor indemnizație

Suntem o I.F. (Întreprindere Familială) alcătuită din 2 membri soț și soție. Soția lucrează în paralel la firma PEPCO, de unde a fost dată în șomaj tehnic. Întrebarea mea este dacă mai putem accesa indemnizația de la stat oferită ca și ajutor pentru II, IF, PFA... având în vedere faptul că IF-ul nostru are activitatea întreruptă de la data de 21.03.
Vă mulțumesc, pentru orice informație!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 08:20, 17 Aprilie 2020
De fapt nu sunt două ajutoare cumulate așa cum se susține.
1 Șomajul tehnic pe care nimeni nu la cerut de altfel este un ajutor (mult spus ajutor) oferit persoanei în cauză, afectată de covid 19 și familiei sale (pentru a-și cumpăra mâncare, medicamente, etc.)
2. Indemnizația pentru II, IF, PFA, etc. este un ajutor oferit instituției în cauză ( pentru plata chiriei, diferitelor utilități, etc.) și NU pentru persoana din spatele instituției și familia acestuia! Din acest motiv s-a cerut și cont bancar pe numele II, IF, PFA, etc. și nu cont bancar personal!
Sper că m-am făcut înțeles!

Emilika40 a scris:

Pentru puțin :)
Era cumva de așteptat să nu se poată cumula două ajutoare de la stat. Cum în această perioadă e nevoie de o mulțime de reglementări, unele se fac pe repede-nainte și au scăpări.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți opta pentru una dintre cele două indemnizații.

Și, fără intenția de a ironiza sau ceva asemănător, comparația II, PFA sau IF cu o instituție e departe de realitate.
Ca și condiția contului bancar: ajutorul poate fi folosit oricum vrea deținătorul firmei, nu e pentru plata utilităților, chiriei etc. Singura obligație a beneficiarului va fi să aibă grijă să plătească taxele (impozitul, CAS și CASS) când depune declarația unică pe 2020. N-o să-l întrebe nimeni ce a făcut cu banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizație acordată întreprinderilor familiale in stare de urgență Roxynel Roxynel Buna ziua! Sunt Reprezentantul legal al unei întreprinderi familiale și, in paralel, sunt angajat la o firma care și-a a suspendat activitatea pe perioada ... (vezi toată discuția)
Pf sau af symonika_kreatza symonika_kreatza Buna ziua.Am cateva intrebari.Ce este mai convenabil? Lucrez in constructii si am fost dat in somaj. Eu activez in continuare la acel patron dar nu am nici o ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am acum? MonicaR C MonicaR C Am un PFA dar sunt și angajata cu 8 h la un SRL care a luat un proiect cu fonduri europene. Care sunt drepturile mele acum, în situația data fiindcă eu nu ... (vezi toată discuția)