parintii ma bat, arunca cu cutite dupa mine, imi rup mana, imi sparg buza, ma fac curva in fiecare zi, si tipa la mine cand fac teme deoarece in loc sa fac curat in casa fac teme, imi spune mama zilnic ca mai bine mor si multe altele. Am sunat la protecția copilului, am gasit un loc unde sa traiesc, mai am 3 luni de zile si fac 18 ani. Parintii unei bune prietene au acceptat sa ma ia ca parinti noi. Intrebarea mea este urmatoarea: Dupa ce imi schimb parintii, fostii mei parinti biologici mai au obligatii asupra mea? De tipul sa imi dea lunar bani, sau sa imi asigure haine sau orice altceva?
Buna ziua,
Una este sa va mutati la altcineva si sa locuiti acolo acele persoane compoaratandu-se ca parinti si altceva sa fiti infiata.
1. Pana deveniti majora nu puteti fi infiata fara acordul parintilor biologici.
2. Doar prin infiere alte persoane va devin PARINTI..
3. Daca va mutati din proprie initiativa la acea prietena atunci aveti posibilitatea sa solicitati prin instanta parintilor biologici sa va plateasca pensia de intretinere in cuantumul stabilit de art 529 C.Civ. pana la majorat sau pana la terminarea studiilor dar nu mai mult de 26 de ani.
Daca va hotarati sa parasiti caminul parintesc atunci solicitati ajutorul Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului de la primaria unde locuiti solicitand ajutor si pentru a formula plangerea in instanta pentru pensie alimentara.
Buna seara!
Raspunsurile ti le-a dat colegul meu avocat.
Eu te pot ajuta gratuit cu redactarea cererii pentru pensie de intretinere, daca cei de la protectie nu o fac....Poti sa ma contactezi in privat.